Societat

societat

Les associacions de veïns posen deures als alcaldables

Acabar amb la corrupció i transformar les polítiques municipals amb perspectiva de gènere, entre les prioritats

Aturar l’externalització dels serveis públics, desincentivar la creació de centre comercials i macroprojectes, reforçar l’atenció primària, acabar amb la corrupció, transformar les polítiques municipals amb perspectiva de gènere i fomentar l’energia verda amb la implantació de comunitats energètiques son només alguns dels deures que les associacions de veïns van imposar ahir als futurs alcaldes i alcaldesses de Catalunya. En l’edició número 38 de l’assemblea de les associacions veïnals de Catalunya que cada any organitza la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC) s’ha presentat el document El moviment veïnal davant de les eleccions municipals, que fixa 18 eixos que les associacions i federacions de l’entorn de la CONFAVC –més de 400 entitats– volen que prioritzin les polítiques municipalistes. Apostar per l’economia social i solidària, defensar l’habitatge com un dret bàsic i combatre la soledat no desitjada són algunes altres de les exigències.

Amb la presència d’una vuitena de representants d’entitats veïnals de tot Catalunya, la CONFAVC ha denunciat “la devaluació de la participació democràtica” i “la burocratització i deshumanització de l’atenció ciutadana”, tant en l’administració pública com des del sector privat. També critica que l’administració pública culpi els ciutadans de les crisis existents –generadores de grans desigualtats– i no faci autocrítica i transformi el sistema per posar-hi solucions.

En l’assemblea d’avui també s’ha destacat l’aposta del pla de treball del 2023 per seguir enfortint els projectes d’intervenció comunitària, a més de seguir promovent l’enfortiment de l’organització veïnal a través de grups de treball temàtics. Per exemple, el pla estratègic proposa seguir potenciant els grups de treball veïnal per a promoure comunitats energètiques i polítiques feministes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

VILABLAREIX

La tradició americana dels ous de Pasqua, segons Jordi Roca

VILABLAREIX
successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat