Educació

El primer cicle superior d’energies renovables gironí, a Figueres

L’institut Narcís Monturiol ha aconseguit incorporar aquest grau a la seva oferta formativa amb la mirada posada en la “demanda” que hi ha en aquesta matèria a l’Alt Empordà

El curs vinent, l’institut Narcís Monturiol de Figueres tindrà el primer cicle formatiu de grau superior en energies renovables de les comarques gironines. El centre ha aconseguit incorporar aquest grau a la seva oferta formativa amb la mirada posada en la “demanda” que hi ha en aquesta matèria a la comarca de l’Alt Empordà, on es projecten diversos parcs eòlics: “Té molt de sentit per la demanda de la realitat que tenim al nostre territori”, ha dit el seu director Albert Masoliver. Aquest primer curs tindrà 15 places però esperen ampliar-ho en futures convocatòries. .

D’altra banda, l’institut Olivar Gran incorporarà un programa de formació i inserció (PFI) en hostaleria, una mena de “curs pont” per a alumnes que acaben el 4rt d’ESO sense el graduat. “Es tracta de no perdre’ls i crear cantera per a personal de sala”, explica el seu director, Xavi Prats. . Tindrà unes 15 o 20 places –en funció de la demanda- i durarà un any. Un cop l’acabin, tot i que no obtindran el graduat, podran accedir a cursos de formació professional. “Ens interessa molt perquè crearà cantera a la cuina però, sobretot, a sala”, assegura Prats. En aquests moments, el centre ofereix cicles formatius de pastisseria, serveis de restauració i cuina i un grau superior en direcció de cuina.

“Estem determinats a convertir-nos en una ciutat referent en la formació professional i creiem que tenim tot el que es necessita”, ha assegurat l’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, durant la roda de premsa de presentació d’aquest dilluns dels nous cicles. Lladó ha dit que la taula per a la formació professional constituïda amb els diferents sectors implicats està donant els seus fruits i és la eina per veure “les necessitats i poder anar demanant els cicles que calen”. “Necessitem que els joves es quedin, que es puguin formar i, el més important, que quan acabin tinguin feina”, ha insistit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia