Societat

L’hostaleria de l’Alt Empordà reclama poder tenir més veu

“Som un sector estratègic i, com a tal, ens mereixem tenir veu i que ens tinguin en compte en la presa de decisions de les qüestions que ens afecten”, ha manifestat Miquel Gotanegra

L’hostaleria de l’Alt Empordà va aprofitar l’acte d’obertura de la tercera jornada de Turisme que es va dur a terme dilluns a l’Auditori dels Caputxins de Figueres per reclamar que les administracions els escoltin més i reivindicar que es posi el turisme en el centre de totes les polítiques de la comarca. “Som un sector estratègic i, com a tal, ens mereixem tenir veu i que ens tinguin en compte en la presa de decisions de les qüestions que ens afecten”, va manifestar el president de l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Empordà (AHAE), Miquel Gotanegra. Va insistir en que cal “una major col·laboració público-privada” i va posar com a exemple a seguir el Compromís Nacional per a un Turisme Responsable impulsat per la Direcció General de Turisme. El president de l’AHAE també va lamentar la “manca d’estratègia política” i, en aquest sentit, es va referir a la implantació de les energies renovables a la comarca que s’està fent, segons va dir, apostant per grans projectes que generaran un gran impacte al territori com el del parc eòlic marí, i va manifestar la gran preocupació del sector turístic en aquesta qüestió.

La jornada es va centrar en la digitalització en el turisme com aposta ferma del sector perquè les empreses puguin tenir eines que les ajudin a ser més eficaces i a donar un millor servei als clients. La sessió va comptar amb la participació d’experts, que van exposar casos d’èxit. La cloenda de l’acte va anar a càrrec de l’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, que va remarcar que “les administracions han d’aprendre més del món privat a gestionar els canvis i a ser flexibles” i considera molt important la col·laboració pública i privada que reclama el president de l’Associació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia