Salut

Un nou indicador permetrà aturar la medicalització innecessària amb aspirina durant l’embaràs

Segons un assaig clínic de la Vall d’Hebron, una anàlisi de sang entre la setmana 24 i 28 pot detectar la majoria dels fasos positius de preeclàmpsia

Un assaig clínic de l’hospital Vall d’Hebron permet aturar el tractament amb aspirina a un gran nombre de dones embarassades sense que hi hagi conseqüències negatives ni per la mare ni pel nadó. En concret, l’estudi demostra la eficàcia d’un indicador per detectar la majoria de falsos negatius del cribratge de preeclàmpsia. L’assaig, en el qual han participat vuit centres hospitalaris més, ha estat publicat per la revista JAMA. Els resultats demostren que les dones classificades d’alt risc de preeclàmpsia i que entre la setmana 24 i 28 presenten un valor normal d’aquest indicador són, en realitat, falsos positius. Segons explica en un comunicat el doctor Manel Mendoza, responsable de la Unitat d’Insuficiència Placentària dins de la Unitat d’Alt Risc Obstètric de Vall d’Hebron, “l’estudi confirma el que ja sospitàvem des de fa uns anys; l’aspirina per prevenir la preeclàmpsia només és necessària durant la primera meitat de l’embaràs en la majoria de casos”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia