Societat

societat

La Barnahus de Tarragona atén 622 casos d’abusos a menors en dos anys

El centre Barnahus que es va inaugurar ahir a Tarragona ha permès detectar 622 casos d’abusos sexuals a menors i adolescents des del seu inici, quan es va posar en marxa la prova pilot a mitjans del 2020. Les dades que va facilitar la directora de la DGAIA, Ester Cabanes, durant la inauguració constaten que en els darrers dos anys s’han quadruplicat el nombre de casos al Camp de Tarragona, situant-se per sobre de la resta de territoris de Catalunya.

Barnahus vol dir “casa dels infants” en islandès i és un model d’atenció als nens víctimes d’abusos sexuals que s’aplica als Estats Units i al nord d’Europa i on la víctima rep l’atenció integral perquè no s’hagi de desplaçar pels diferents serveis que s’hi impliquen i haver de reviure l’abús. En un entorn adaptat als infants i les famílies es desplacen els professionals per fer anàlisi forense, atenció psicològica o la realització de la prova preconstituïda que s’envia al jutge. D’aquesta manera, la víctima només ha d’explicar els abusos que ha patit una vegada a un equip especialitzat, i així s’evita la revictimització. El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, va anunciar els llocs on es replicarà el model amb nous centres: Tortosa, Lleida, Seu d’Urgell, Manresa, Vilanova i Geltrú, Girona, Prat de Llobregat, Granollers, Terrassa, Badalona, Mataró i Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia