Societat

El papa Francesc és ingressat a l’hospital per una infecció respiratòria

El Vaticà havia informat en un primer moment que hi havia anat per un “control programat” però diverses fonts ja apuntaven que el pontífex hauria patit un “dificultats respiratòries”

El pontífex ha cancel·lat la seva agenda d’aquest dimecres idijous al matí

El papa Francesc ha ingressat aquest dimecres a l’hospital Gemelli de Roma i ha cancel·lat els compromisos programats pels propers dos dies per una “infecció respiratòria” que no és Covid-19.

El Vaticà ha confirmat aquesta nit que el bisbe de Roma “pateix una infecció respiratòria que requerirà uns dies de tractament hospitalari adequat”.

La nota afegeix que “en els darrers dies, el papa Francesc havia patit algunes dificultat respiratòries i aquesta tarda ha acudit al Policlínic Agostino Gemelli per fer-se uns controls mèdics”.

En un primer moment, l’oficina de premsa de la Santa Seu ha atribuït la visita del líder religiós al centre mèdic per uns “controls programats anteriorment”, sense detallar-ne els motius. Però diversos mitjans italians i argentins ja han apuntat que el pontífex hauria acudit als metges per “dificultats respiratòries” o un “malestar cardíac” imprevist.

Segons fonts eclesiàstiques consultades per aquest diari, el papa s’ha trobat malament després de presidir l’audiència general a la plaça de Sant Pere aquest matí.

Quan ja havia tornat a la seva residència de la Casa Santa Marta, ha notat “dificultats respiratòries” i “dolor al pit”. El seu assistent sanitari personal li ha aconsellat anar a l’hospital per prudència i Francesc ha estat traslladat en ambulància fins al Policlínic Agostino Gemelli.

Al departament de cardiologia d’aquesta clínica li han realitzat diversos exàmens que han permès determinar que la seva situació “no és preocupant”, segons el diari argentí La Nación.

No obstant això, el religiós ha cancel·lat les entrevistes que tenia previstes per aquesta tarda –una amb la televisió pública RAI– i, almenys, les audiències programades per dijous i divendres.

Segons mitjans italians, el personal de seguretat de la desena planta de l’hospital romà –reservada als papes–, ha estat alertat per passar-hi la nit, cosa que fa preveure que Francesc s’hi quedi ingressat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES
sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona
Infraestructures i Serveis

Aposten per desdoblar una línia de mercaderies Saragossa-Tarragona amb estació a Lleida

Lleida
GIRONA

Detecten 555 casos de càncer de còlon en 10 anys amb el cribratge

GIRONA
Societat

Entitats i plataformes es manifesten contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp