Societat

SOCIETAT

Nous casos d’abusos sexuals a menors disparen totes les alarmes a Badalona

Fins a quatre casos de violència sexual contra noies menors d’edat ocorreguts en els darrers mesos a Badalona, dins o a l’entorn del centre comercial Màgic BDN, han fet que es disparin totes les alarmes. Aquests casos se sumarien a uns tocaments produïts a l’octubre en un túnel del terror. Uns casos que van dels tocaments a la violació grupal i perpetrats, tres d’aquests, als lavabos del centre comercial. Se sap, també, que les agressions més violentes s’han produït sota l’amenaça d’un ganivet i sembla que en un lavabo de minusvàlids que queda apartat de les zones freqüentades pels clients. Pel que fa als agressors, són menors d’edat i només estaria tancat el jove que va participar en la violació de la noia d’11 anys que supera els 14 anys i per tant és imputable. Alguns dels menors haurien participat en més d’un cas.

El Comitè de Mares contra la Violència Sexual i dos sindicats d’estudiants va denunciar ahir “l’abandonament institucional i la desprotecció” que pateixen les noies i les dones i van reclamar que s’aturi aquesta barbàrie. Teresa Prados, portaveu del comitè de mares i progenitora d’una víctima de 17 anys, va relatar el calvari de la menor. Els fets van tenir lloc a l’estiu, quan tres menors que formaven part d’un grup més ampli la van obligar a entrar a un lavabo del Màgic BDN, amenaçada amb un ganivet. Al novembre es van fer públics els fets. Fins al 22 de desembre, sempre segons Teresa Prados, no s’activen els serveis municipals d’atenció psicològica “però només li ofereixen pastilles per dormir”. El 17 de gener li truquen del servei de psiquiatria i la deriven a Can Ruti. El 14 de febrer interposa la denúncia davant dels Mossos. “Allà es va posar en dubte el seu testimoni i la volien obligar a reconèixer menors que no eren culpables”, va explicar la mare. La menor encara no pot assistir a l’institut. El Sindicat d’Estudiants i Lliures i Combatives –un altre sindicat estudiantil– van fer una crida a totes les noies i dones que han patit abusos per tal que busquin acompanyament. El govern de Badalona va confirmar que s’ha reforçat la presència de policia local i Mossos a la zona.

Els mateixos convocants d’ahir han organitzat una manifestació, per al 29 d’abril, a dos quarts de dotze, entre la plaça de la Vila i el Màgic BDN. El lema: No esteu soles!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia