Salut

societat

Llum verd a la vacuna d’Hipra, la primera de l’Estat contra la covid

Llum verd a la vacuna del laboratori català Hipra, la primera contra la covid de l’Estat espanyol. L’Agència Europea de Medicaments (EMA) va donar ahir el seu vistiplau a Bimervax, la vacuna d’Hipra que es podrà posar com a “reforç” per a majors de 16 anys que prèviament ja hagin rebut una dosi d’una vacuna d’ARNm.

La vacuna de l’empresa d’Amer (Girona), que és de nova generació i utilitza dues proteïnes, es converteix en la novena que aprova l’EMA contra la convid-19. Tot i no tenir l’aprovació encara, l’empresa va comprar l’any passat prou matèria primera per poder fabricar 400 milions de dosis i la previsió, segons va explicar ahir en roda de premsa Carles Fàbrega, director de la divisió de salut humana d’Hipra, és poder fabricar fins a 600 milions de dosis anuals. El preu oscil·la entre els 7 i els 9,75 euros en funció dels volum de compra.

La Comissió Europea ja va signar a l’agost un contracte amb Hipra que dona dret als països europeus a adquirir fins a 250 milions de dosis i, segons Fàbrega, ja hi ha hagut sis països de la UE que han mostrat el seu interès, entre els quals l’Estat espanyol.

La voluntat de l’empresa és ampliar la comercialització i poder obrir mercats fora d’Europa. “És una vacuna que encaixa amb les necessitats de vacunació actual, sigui quina sigui la campanya de vacunació. La farem accessible a tots els països”, va destacar Fàbrega, que es va referir als mercats de Llatinoamèrica, el sud-est asiàtic i l’Orient Mitjà.

La vicepresidenta executiva i directora d’R+D i registres d’Hipra, Elia Torroella, va dir que l’aprovació és “un moment molt emocionant i molt esperat” i va agrair la feina dels voluntaris, els hospitals i els grups de recerca. També va subratllar que és “la primera que es desenvolupa i es produeix íntegrament a Europa i la primera de dos proteïnes de tot el món”.

La ministra de Ciència, Diana Morant, va remarcar: “És una fita històrica per al nostre país, que se situa en el pòdium dels set únics països que han dissenyat una vacuna contra la covid-19.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Chery i Ebro produiran 150.000 vehicles a l’antiga Nissan

barcelona
medi ambient

El Pirineu occidental, protegit per la bona qualitat de cel nocturn

SORT

Crearan vint places regulades per aparcar autocaravanes pagant 5 euros

TERRASSA
moda

Giambattista Valli il·lumina Barcelona en la Bridal Night

Barcelona
política

Agents de la Guàrdia Urbana irrompen al ple per reclamar millores salarials

TARRAGONA

Destinaran 1,8 milions per reparar “amb urgència” el passeig de Fenals

lloret de mar

Jaume Cruset i Ballart, pregoner de les Festes de Primavera de Girona

GIRONA

Trobada entre el Consell Intercomarcal de la Gent Gran i la Generalitat

GIRONA

Adjudiquen el projecte per construir 66 habitatges de lloguer

lloret de mar