Societat

ciutat del vaticà

El papa visita nens i bateja un bebè durant el seu ingrés hospitalari

Francesc podria rebre l’alta mèdica demà

El papa Francesc ha visitat aquest divendres a la tarda la planta d’oncologia pediàtrica de l’hospital en el qual roman ingressat, el Gemelli de Roma, on ha repartit regals a diversos nens i ha batejat a un d’ells, segons han informat fonts del Vaticà després de confirmar que es preveu que demà rebi l’alta mèdica.

Francesc va sortir de l’apartament reservat als pontífexs i es va dirigir a la zona de pediatria per a lliurar rosaris, ous de pasqua i exemplars del llibre “Nacque Gesù a Betlemme di Giudea...” (“Jesús va néixer a Betlem de la Judea”).

Durant la visita, que ha durat prop de mitja hora, el papa ha impartit el sagrament del baptisme a un nen de poques setmanes de vida, anomenat Miguel Ángel, el vídeo del qual va ser difós per la Santa Seu.

Segons el portaveu del Vaticà, Matteo Bruni, Francesc sortirà de l’hospital previsiblement demà, després de superar avui una sèrie de controls per la bronquitis per la qual va haver de ser ingressat aquest dimecres.

Francesc, de 86 anys, ha passat la seva segona nit a l’hospital Gemelli de Roma a causa d’una bronquitis i la seva intenció és ser present en els actes de la Setmana Santa, encara que no els oficiï. De fet, assistirà a la missa del Diumenge de Rams en la plaça de Sant Pere.

Donat el seu estat de salut, amb el pontífex convalescent, el Vaticà treballa en un programa que permeti celebrar la Pasqua i, segons avancen els mitjans, la idea és que els ritus siguin oficiats en l’altar per diferents cardenals però presidits per Francesc.

De moment no s’ha confirmat en quina manera Francesc s’involucrarà en les diferents misses, si per exemple llegirà homilies o missatges com el que sol pronunciar al final del Viacrucis de Divendres Sant, en el Coliseu Romà.

De moment s’espera que s’encarregui de pronunciar l’homilia del Diumenge de Rams i també d’impartir la tradicional benedicció “Urbi et orbi” i llegir el seu missatge del Diumenge de Resurrecció des de la lògia central de la basílica de Sant Pere.

Francesc pateix una bronquitis de base infecciosa i està rebent antibiòtics en infusió, per via intravenosa, una teràpia que ha produït “els efectes esperats amb una notable millora del seu estat de salut”, va indicar el portaveu vaticà.

Aquesta és la segona vegada que Francesc és ingressat en aquest hospital romà, després que el 4 de juliol de 2021 fos operat del còlon i romangués ingressat deu dies, en els quals va arribar a oficiar l’Àngelus des del balcó del centre sanitari.

Des de llavors, el papa només ha sofert un problema en el genoll dret que l’obliga a caminar amb bastó o amb cadira de rodes i ha assegurat en diverses ocasions que no es vol operar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia