Societat

Rescaten un home amb síndrome de Diògenes i 250 quilos de pes

L’Ajuntament del Prat va fer un seguiment del seu cas entre els anys 2012 i 2013

Els Bombers de la Generalitat van rescatar dimecres d’un pis del Prat de Llobregat un home de 48 anys i que pateix síndrome de Diògenes i que pesa uns 250 quilos de pes. Va ser el mateix afectat el que va trucar ahir al telèfon d’emergències 112 per alertar que no podia sortir de casa, alertar que va mobilitzar els equips d’emergència. Es dona el cas que aquests no van poder accedir per la porta de l’habitatge, situat a uns baixos, a causa de la gran quantitat d’escombraries acumulades, amb lo qual es va haver de fer un forat a la paret per poder accedir a l’interior. Un cop dins , es va procedir a retirar part de la brossa per poder arribar fins a l’home, que va ser evacuat pel forat fet prèviament a la paret amb una llitera ajudada d’un bou mecànic. El personal del Sistema d’Emergències Mèdica (SEM) va atendre l’home, que posteriorment va ser traslladat a l’Hospital de Bellvitge.

Els Serveis Socials de l’Ajuntament del Prat de Llobregat van fer, entre el 2012 el 2013, un seguiment del cas. Segons ha explicat el cap d’Acció Social del consistori, Arnau Garcia, a l’agència Efe durant aquest temps, i després d’un primer contacte el 2003, es va fer una neteja de xoc de l’habitatge i un acompanyament de la família en rebre una alerta per insalubritat el 2012. A finals de 2015 es va tancar l’expedient en considerar que l’home, que en aquells moments treballava, estava bé. Garcia afegeix que les tres darreres vegades que van contactar amb l’home des del 2015 aquest els va dir que estava bé i que, en el control telefònic, no van detectar cap situació de perill o vulnerabilitat. En aquest sentit, des del consistori s’apunta que l’únic indici que es va detectar en els darrers temps que podria haver donat peu a una intervenció de Serveis Socials és que l’home, que no sortida de casa des de la pandèmia, no havia anat a recollir la seva medicació a l’ambulatori. Sobre l’acumulació de brossa a l’habitatge, el Cap d’Acció Social de l’Ajuntament del Prat reconeix estar sorprès pel fet que cap veí s’hagués queixat de la forta olor que desprenia l’habitatge.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia