Salut

Baixa fins al 7,5% la taxa de persones que no saben que tenen el virus de la Sida

La xifra d’infeccions amb VIH no diagnosticats, que fa quatre anys era del 13%, s’ha reduir a la meitat segons les últimes dades de Sanitat

Els diagnòstics arriben al 93,5%, a prop del 95% marcat per l’ONU per al 2030

El percentatge de persones que encara desconeix si té el virus de la Sida ha caigut del 13% al 7,5% en els últims quatre anys. Segons una nota de premsa del Ministeri de Sanitat amb les últimes dades publicades per l’Institut Carlos III, el percentatge de persones amb VIH que coneixen el seu diagnòstic ha avançat en aquest període fins al 92,5% i per tant està ja bastant a prop del nou l’objectiu marcat per l’ONU, com a part dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, que és d’arribar al 95% l’any 2030. Aquest objectiu no només fa referència a les diagnosticades, sinó també a que un 95% estigui en tractament i un 95% tingui la càrrega viral suprimida. En el cas de l’estat espanyol, actualment hi ha un 96,6% de les persones diagnosticades que estan rebent tractament i un 90,4% amb la càrrega viral suprimida.

En el cas d’Espanya, la disminució de la fracció no diagnosticada és la dada que presenta una millor evolució en aquest informe, ja que aquest percentatge ha baixat un 42,3% respecte el període 2017-2019, en que ja es va aconseguir reduir un 13% respecte als quatre anys anteriors.

La infecció pel VIH no presenta símptomes fins a les fases finals, de manera que una persona pot haver contret la infecció i desconèixer-ho. El ministeri recorda que diagnosticar precoçment la infecció és de vital importància perquè una persona pugui rebre tractament antiretroviral de forma primerenca, millorant així la seva qualitat de vida i contribuint a tallar la cadena de transmissió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia