Societat

El gimnàs Sant Pau fa la mudança

El complex esportiu i social tanca les portes i les obre al carrer Floristes de la Rambla

S’estarà almenys dos anys a la nova seu fins que s’enllesteixi un nou edifici amb un gimnàs i 36 habitatges socials

Al matí, l’equipament continuarà donant servei d’higiene a unes 80 persones sense llar

El gimnàs social Sant Pau ja ha tancat les portes a la ronda Sant Pau i s’ha traslladat al carrer Floristes, prop de la Rambla, darrere la Boqueria. Es tracta d’una seu provisional –almenys durant dos anys– mentre s’espera la construcció d’un nou edifici al solar de l’antic equipament. L’entitat social, que ha atès milers de persones, veïns del barri i també gent sense llar, donarà continuïtat des del nou local als serveis d’higiene que oferia fins ara i també a la part esportiva que havia hagut de deixar de fer perquè a l’antic local no tenia les condicions adequades.

La directora del gimnàs, Lara Cáceres, no amaga la seva satisfacció pel trasllat: “Són petits passos endavant per tenir un gimnàs de qualitat on podrem tornar a fer l’activitat per a la qual vam néixer: esport i benestar per als veïns. El local és més petit i no té piscina, però és nou i hi podrem fer l’activitat esportiva amb molta comoditat.” Quan li preguntem si hi mantindran el servei d’higiene que oferien fins ara a persones sense llar, Cáceres confirma que així serà: “El nostre objectiu seria no haver d’oferir el servei higiene. Som un gimnàs, però en aquest moment estem atenent unes 80 persones que es beneficien d’aquesta iniciativa. Al local de Sant Pau n’ateníem unes 100 i ara tenim llista d’espera. El barri el que ens demana és que continuem fent aquest servei, i el farem de 8 a 12 del matí”, puntualitza Cáceres, que explica que de les 13 a les 22 serà gimnàs, amb oferta esportiva i també de caràcter social.

El trasllat també ha estat ben rebut pels veïns del barri i pels usuaris del gimnàs: “Estan il·lusionats i ja pregunten quan tornarem a Sant Pau”, assegura Cáceres, que hi afegeix: “Cal recordar que el gimnàs aporta un benestar i un entramat social que el barri agraeix.” Es preveu que les obres d’edificació d’un nou gimnàs i de 36 pisos socials que es construiran al solar s’allarguin almenys dos anys, tot i que des de l’entitat es preparen per haver d’esperar una mica més.

Una operació insòlita

La continuïtat del gimnàs social Sant Pau s’ha fet realitat gràcies a una operació insòlita, que va tenir lloc l’estiu del 2021. Un inversor privat va comprar l’edifici al propietari anterior i finançarà la construcció de 36 habitatges de lloguer social. Un pacte entre els propietaris de l’edifici, l’empresa Mediaurban, la Fundació Hàbitat3 i l’Ajuntament de Barcelona, estableix que l’inversor privat tindrà el dret de superfície dels terrenys durant 55 anys. Passat aquest termini, el solar anirà a mans de l’Ajuntament. Mediaurban s’encarregarà del projecte de construcció dels 36 pisos socials, que gestionarà la Fundació Hàbitat3 per permetre que els propietaris recuperin la inversió feta.

El gimnàs social Sant Pau fa la mudança després d’haver sobreviscut a la ruïna, a les amenaces de desnonament i a una pandèmia, i havent donat servei a milers de persones. Durant l’estiu passat, s’hi havien arribat a dutxar més de 400 usuaris en un dia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La primera Nit de la Comunicació de la Selva reuneix més de 100 persones

caldes de malavella
Infraestructures

Quatre detinguts pel robatori de coure que va col·lapsar Rodalies el dia de les eleccions del 12-M

barcelona
societat

Clam per a la millora de la convivència a la Mariola de Lleida

Lleida
societat

Aprovat el pla de prevenció de drogues i addiccions

L’Hospitalet de Llobregat
ciutat del vaticà

El papa anuncia la canonització del primer ‘sant mil·lennista’

barcelona
el pasteral

Comitè d’implantació del pla d’emergència de Susqueda i el Pasteral

el pasteral
la jonquera

Portbou i la Vajol s’integren al consorci del Museu Memorial de l’Exili

LA JONQUERA
SOCIETAT

Un projecte preserva 70 varietats d’hortalisses, 380 de fruiters i 22 de vinya al Sobirà

Sort
educació

Talls de trànsit per demnar zones pacificades a l’entorn de les escoles

barcelona