La processó de l'Espluga de Francolí mantindrà el recorregut històric

Sortiran sis misteris, que aniran acompanyats per la música en directe dels tambors del grup de diables i dels grallers

El de Natzarè, de la Sang, el Sant Crist, la Pietat o Davallament de la Creu, els Dolors, la Mare de Déu –que portaran els nens i nenes de la confirmació– i el Sant Sepulcre són els sis misteris que sortiran en la processó de Divendres Sant, que la confraria del Sant Enterrament ha volgut que mantingués el seu recorregut històric. Sortirà de l'església Nova (a les 22.00) i seguirà pel carrer de Sant Miquel; després entrarà pel carrer de Sant Antoni, el carrer de Sortetes i el carrer Lluís Carulla. Baixarà fins a la plaça de l'Església i accedirà al carrer Nou a través de la travessera de Poblet –l'única modificació que s'ha fet del recorregut per facilitar el pas dels misteris–. Després baixarà fins a la carretera de Poblet i fins al carrer Torres Jordi, passant per la travessera de Poblet. I en el tram final passarà de prop per la plaça de la Vila, accedirà al carrer Abadia fins a la plaça de l'Església i entrarà a l'església Nova.

Visitar els tabernacles

Els tabernacles rehabilitats es podran visitar durant el Divendres Sant a l'església Nova, on també es podran adquirir els llantions per sortir a la processó, de la qual també s'ha recuperat la música en directe. El grup de diables de l'Espluga encapçalarà el seguici, mentre que el grup de grallers tancarà aquest acte religiós, que començarà a les deu de la nit.

La bandera de la Sang

Un quart d'hora abans que comenci la processó, el grup de tambors i grallers acompanyarà a pas de processó la bandera de la Sang, de la qual la confraria del Sant Enterrament ha decidit recuperar-ne el protocol. Sortiran de l'Antic Hospital passant per la travessera de Poblet, pel carrer Sant Blai i fins a casa de Cal Saragossa, i fins al carrer de Sor Maria Torres, des d'on sortirà l'agrupació de la Puríssima Sang, i amb la bandera i els infants es farà el recorregut a la inversa, baixant pel carrer Lluís Carulla fins a l'església Nova.

Recuperar els armats

Fa més de 40 anys que el grup d'armats va sortir per última vegada. Ara, la confraria del Sant Enterrament s'ha marcat el propòsit de recuperar aquestes figures després que la parròquia es desfés dels vestits, de les armadures i els complements. La confraria espera rebre el suport econòmic d'institucions, administracions i de particulars i empreses per poder adquirir la nova indumentària.

Música a l'església Vella

Els músics de l'Alart Quartet, entre els quals hi ha el director de l'Escola Municipal de Música, Josep Colomé, interpretaran Les set últimes paraules de Franz Joseph Haydn, obra inspirada en l'última frase que va pronunciar Jesucrist abans de morir a la creu. El recital es farà a les dotze del migdia a l'església vella de Sant Miquel.

Divendres Sant a les 9.00 es farà el viacrucis a l'església Vella, i la cerimònia de la Passió, a les 17.00. La resurrecció de Jesucrist se celebrarà Dissabte Sant a les 23.00 amb la vetlla pasqual, i l'eucaristia de Pasqua es farà diumenge a les 12.30. A les 22.00 hi haurà teatre al Casal. Mercè Comes i Miquel Gelabert interpretaran Converses amb la mama.