Societat

Assegurar el tret

La jornada castellera

Prova superada. El 4 de 8 amb l’agulla dels Castellers de Vilafranca va ser el castell de més entitat dels que es van veure ahir a Llorenç del Penedès, en una diada del calendari tradicional del mes d’agost en la qual també hi va participar la Colla Joves Xiquets de Valls, que es va mantenir en els registres bàsics dels vuit pisos. Totes dues formacions van actuar amb els ulls posats en la diada de dimecres vinent a la Bisbal del Penedès.

La consigna de verds i vallencs era clara: evitar-se entrebancs que, a aquestes alçades i amb el que els ve a sobre, haurien estat certament enutjosos. Això, des de l’òptica verda, va significar descartar a última hora el 5 de 8 –“No ens vindrà ara d’un cinc de més o de menys”, comentava un dels màxims responsables tècnics per justificar el canvi de plans– i no arriscar amb el 3 de 9. Així doncs, els Castellers de Vilafranca van obrir amb una insultant torre de 8 amb “manilles” al folre, van continuar amb un 4 de 8 amb l’agulla marca de la casa i van arrodonir el triplet amb un 3 de 8 amb el tronc que, llevat d’algun canvi, haurà de defensar el “castell de 10” per Sant Fèlix però del qual, la veritat, es van extreure les mateixes conclusions que dels partits del Barça en la gira asiàtica. És a dir, cap. Els verds es van acomiadar amb un magnífic pilar de 7 folrat.

Per a la Colla Joves Xiquets de Valls l’actuació d’ahir suposava un test interessant de cara a veure amb quina disposició afronta la colla aquest tram crucial de la temporada en el qual haurà de tornar a demostrar si està en condicions d’apostar fort, és a dir, de recuperar el 5 de 8 i anar pel 3 de 9 (que es reserva per a Vilafranca). Sense problemes d’execució, la qüestió per als vermells és bàsicament de mentalitat. Ahir tornaven a ser solament els més fidels, els que de veritat estan donant la cara en els moments difícils i així és complicat remuntar el vol. Dimecres, el panorama ha de canviar radicalment.

Van completar el cartell de la diada els Nens del Vendrell, la colla que oficia de local a Llorenç i que es va quedar amb les ganes d’aprofitar l’ocasió d’actuar al costat de dues formacions d’elit per agradar-se i per tornar a provar una nova temptativa sobre el 4 de 8, un castell que se li està resistint, ja que no van poder comptar amb alguns components titulars del tronc. El que no s’esperaven els vendrellencs, però, és que també els fallés la torre de 7, una estructura que enguany tenen apamada però que ahir se’ls va rompre amb l’aixecador posat. Un mal dia.

Dimecres cita a la Bisbal del Penedès
“L’any passat teníem contractades tres ambulàncies i vam fer curt”. Salvador Farré porta setze anys organitzant la diada de la Bisbal, una clàssica del calendari i una de les més exigents de la temporada, que dimecres presenta un cartell diferent del dels últims anys: Vilafranca i Joves de Valls repeteixen, però la Colla Vella no hi anirà perquè va desestimar l’oferta econòmica que li van presentar.

La baixa dels rosats és un cop dur per a la diada, que perd l’al·licient de la rivalitat a tres bandes. De totes maneres, Farré espera veure una gran actuació i confia “que els verds, ja que sembla que no ens portaran la torre de 9, sí que intentin el 3 de 8 amb l’agulla, un castell inèdit a la Bisbal, i que la Joves vingui amb el 5 de 8”. Les intencions són aquestes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Els Mossos reforcen l’Horta de Lleida amb agents de paisà

LLEIDA
Consol Aroca
Secretària de Dones pel Futur

“Teníem clar que aquelles torres s’havien de salvar”

SANT ADRIÀ DE BESÒS
Pepi Astor
Va treballar a les Tres Xemeneies

“Miro el petjapapers i em venen tots els records”

BARCELONA

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Marta Paset
Cap de l’oposició de l’Ajuntament de Tordera (ERC)

“No aprovar el pressupost és el primer gran fracàs del govern”

Tordera
Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Badalona
Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau
Societat

Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau

barcelona
Moda

El món mira la moda nupcial que s’exhibeix a Barcelona

Barcelona