Societat

L'àrea urbana de Perpinyà s'amplia a trenta-cinc municipis

El Consell de la Comunitat de Municipis Perpinyà Mediterrània s'ha fusionat amb la Comunitat de Ribesaltes-Aglí

S'hi han afegit nou municipis i ara la població de l'àrea puja a 272.855 habitants

El Consell de la Comunitat de Municipis Perpinyà Mediterrània ha aprovat la fusió amb la Comunitat de Ribesaltes-Aglí, al nord del Rosselló. En total, nou municipis s'han incorporat a l'àrea urbana de Perpinyà, que ha passat de 26 localitats a 35. Amb nou municipis addicionals, aquest territori representarà una població global de 272.855 persones, mentre que la Catalunya del Nord en té 440.000. Aquesta extensió geogràfica, que serà vigent a partir de l'1 de gener de 2011, significa un nou creixement de l'àrea perpinyanesa, creada com a institució territorial el 2001, en el marc de les reformes estatals franceses.

El tancament definitiu d'aquest espai, que ha de ser efectiu el juny del 2013, propiciarà noves etapes. La pròxima etapa, en les properes setmanes, inclourà la incorporació de la ciutat de Cabestany, veïna de Perpinyà.

La Comunitat de Municipis de Perpinyà, que té prerrogatives econòmiques i mediambientals, pretén ara augmentar la visibilitat a Europa, entre Girona i Narbona, i convertir-se en una zona especialitzada en “economia del coneixement”, com ho destaca el seu president, Jean-Paul Alduy.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.