Societat

Els bahaistes recorden el naixement de Bab

Els fidels de la Fe bahá'i celebren que fa 191 anys va néixer a l'Iran del Bab, antecessor del seu líder religiós, el Baha' Alaah

A banda de les reflexions i les pregàries, la diada es va tancar amb un sopar de germanor

Un escrit bahaista diu: “Us demano que concentreu cadascun dels pensaments del cor en l'amor i la unitat. Quan ve un pensament de guerra, substituiu-lo amb el pensament més fort de la pau. El pensament de l'odi s'ha de destruir amb el pensament més fort de l'amor. Els pensaments de la guerra porten a la destrucció de l'harmonia, el benestar i el contingut. Els pensaments de l'amor són constructors de la fraternitat, la pau, l'amistat i la felicitat.”

La comunitat bahaista va celebrar dimarts dia 19 la festivitat del naixement del Bab, creador en el segle XIX del moviment babista i antecessor de Baha' Alaah, el fundador de la Fe bahá'i (bahaisme), que té un missatge unificador de l'home i la societat. “La Terra és un sol país i la humanitat els seus ciutadans”, va deixar escrit

El Bab (la porta en àrab) es deia en realitat Siyyid Ali-Muhammad i era un mercader que va néixer el 1819 a la ciutat de Xiraz, a l'Iran, un país del qual va haver de fugir i que ara, com llavors, continua perseguint els fidels d'aquesta religió. “Que el nostre centre espiritual i administratiu estigui a Israel és un fet que, per a l'Iran, representa un element més per perseguir-nos”, explica Emilio Egea.

El paper del Bab “és per a nosaltres equiparable al paper que s'atribueix a San Joan Baptista en el naixement del cristianisme”, recorda Egea.

La diada dedicada al Bab i la del naixement del mateix Baha' Alaah, que se celebrarà el dia 11 de novembre, són les festes més importants d'una religió que té sis milions de fidels al món. A Catalunya, la comunitat, establerta el 1949, és de prop de mil persones. A Barcelona tenen la seu al carrer Galileu. Per als bahaistes no hi ha cap ritu ni cerimònia especial que indiqui com celebrar aquest dia. Dimarts, però, com és costum, es va fer una pregària, una reflexió sobre la història del Bab i un sopar comunitari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
BANYOLES

L’INS Josep Brugulat torna a participar en el City Nature Challenge

BANYOLES
societat

L’equip de govern vol posar el nom de Terricabras a una plaça o un carrer

girona
Urbanisme

Barcelona aprova la remodelació d’un espai de muntanya a Torre Baró

Barcelona
Medi ambient

Paisatges blancs a Altafulla i Torredembarra per la calamarsada

Altafulla
lloret de mar

La Plataforma per la Pau, guardó Sa Gavina 2024 de la Festa de la Cultura

lloret de mar
QUART

El ple aprova una modificació de crèdit per al projecte de la nova biblioteca

QUART
Regne Unit

Cinc migrants moren en l’intent de creuar el canal de la Mànega

Barcelona
GIRONA

El Servei Municipal d’Esports ofereix 228 places en 23 cursos aquest estiu

GIRONA
societat

Multarà per l’excés de soroll i el consum d’alcohol al carrer

Sabadell