Societat

El Pirineu gironí, en espera de la primera gran nevada

La Molina, Masella i Vallter 2000 obriran l'últim cap de setmana de novembre si no neva abans

Vall de Núria engega el 4 de desembre després del mes de manteniment

Tres de les quatre estacions d'esquí alpí de les comarques gironines –la Molina i la Masella, a Alp, Das i Urús, Vall de Núria, a Queralbs, i Vallter 2000, a Setcases– tenen previst obrir pistes l'últim cap de setmana de novembre, si les condicions climàtiques hi ajuden, és a dir, si neva o si les temperatures són prou baixes per fer funcionar la xarxa de canons de neu artificial.

Ara bé, si abans es produeix una nevada important, aquestes estacions ho aprofitaran i obriran les instal·lacions. A Vall de Núria, en canvi, l'obertura de l'estació es farà el 4 de desembre encara que nevi abans. I és que, com cada any, el complex queda tancat al públic des de dimarts vinent fins al 26 de novembre pels treballs de manteniment.

La nevada de principi d'aquesta setmana va fer pensar que la temporada blanca d'aquest any es podria avançar. De fet, les temperatures van caure fins als 5 sota zero a tot el Pirineu i això va permetre fer funcionar els canons de neu artificial. Costa, però, aprofitar aquesta neu i la que va caure, perquè a mitjans de setmana les temperatures es van recuperar.

Tot a punt

Els responsables de les estacions estan enllestint els treballs de millora de cara a la nova temporada.

A la Molina, hi ha un nou sistema automàtic d'accés als remuntadors “mans lliures”, la possibilitat de recarregar el forfet en línia i s'han fet millores a la primera fase del segon tram del telecabina Alp 2500 i a la primera del telecadira Coll de Pal. A les pistes, hi ha 800 metres de nous paravents a la Panoràmica, els Coms i Alpina i a l'estació superior del telecadira Cap de Comella s'han ampliat el sistema de producció de neu i el llac Prat Agre. Així mateix, s'han renovat 18 canons, s'ha dotat de nova tecnologia la sala de màquines i, finalment, s'ha reformat el restaurant cafeteria a la zona Alabaus.

A la Masella, s'han remodelat el parc de neu i el telecorda, s'han substituït 40 canons de neu artificial, s'ha millorat la senyalització i s'ha adquirit una nova màquina trepitjaneu, i també s'han preparat les pistes amb hidrosembra.

A Vall de Núria, s'estan acabant d'instal·lar canons d'alta pressió per tenir innivat artificialment el 90 per cent de les pistes, s'ha ampliat el parc de neu infantil, s'ha polit el traçat de les pistes de trineus i s'han construït un nou circuït per als usuaris de raquetes de neu i un nou boardercross.

A Vallter 2000, les millores d'aquesta temporada en els accessos inclouen el paviment de la carretera d'accés a l'estació des de Setcases, la instal·lació de noves tanques de protecció i el sanejament i buidat de les xarxes de protecció.

Pel que fa a les instal·lacions, s'han fet diverses millores als telecadires, com per exemple les noves cadires i els nous vehicles de l'Enric Planella o la nova caseta de l'estació motriu del Jordi Pujol, dedicat al fundador de l'estació. A les pistes, s'ha millorat la zona d'arribada del telecadira de Barquins, l'accés a la pista Jordi Pujol, la zona intermèdia de la pista del Clot, el tub de la pista del Bac i els ancoratges en diversos punts per millorar el trepig de la neu i s'han instal·lat 3,5 quilòmetres de paravents. La millora més remarcable, però, és l'inici dels treballs d'ampliació de la bassa d'emmagatzematge d'aigua per reforçar la capacitat d'innivació artificial de les diferents pistes.

L'estació d'esquí nòrdic de Fontaner, a Guils de Cerdanya, l'única del Pirineu gironí d'aquesta modalitat, es prepara per a la nova temporada. Aquesta estació té més de 23 quilòmetres de circuits en divuit pistes i tres circuits més, amb un total de 12 quilòmetres, per als usuaris de raquetes de neu. Ara, el bar de l'estació ja està obert.

49
euros diaris costa el forfet adult més car i 29 euros, l'infantil.
160,5
quilòmetres esquiables repartits en 148 pistes al Pirineu gironí.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
Les roses del Firal i les del cementiri
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen avui a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt