Societat

Successos

Un detingut per la desaparició d'una portera i el seu cunyat

L'arrestat era la parella sentimental de la dona desapareguda

L'any 1993 ja va ser condemnat a 57 anys de presó per la mort de la seva esposa i el seu fill

Només va estar empresonat disset anys

Després de dos anys d'investigació, els Mossos d'Esquadra van arrestar ahir als Pallaresos (Tarragonès) Ramón Laso Moreno per la seva presumpta relació amb la desaparició d'una veïna de la població, Julia Lamas, i el seu cunyat, Maurici Font, de qui la seva família no té notícies des del 27 de març del 2009. En aquella època, Julia era la parella del detingut, que en el darrer any i mig també ha estat vigilat de prop per un conegut detectiu privat de Barcelona, Jorge Colomar, que va ser contractat pels familiars dels desapareguts, els quals des d'un principi han tingut el ferm convenciment que Julia i Maurici no van marxar per voluntat pròpia.

Curiosament, aquest mateix detectiu ja havia investigat Laso a principis dels anys noranta i, de fet, les seves indagacions van resultar claus per resoldre un doble crim que va cometre el sospitós a l'Ebre. Respecte a aquest cas, el 1993 l'home va ser condemnat per l'Audiència de Tarragona a 57 anys de presó per l'assassinat de la seva esposa, que el 1988 va aparèixer sense vida a les vies del tren a l'Aldea i, el juliol de l'any següent, el seu fill de 6 anys també va morir en un accident de trànsit, que el seu pare va confessar que va provocar. La pena a Laso, però, se li va reduir molt notablement, ja que al final tan sols va estar ingressat a la presó 17 dels 57 anys per bon comportament.

En el moment en què es va produir la desaparició dels dos cunyats, Julia tenia 56 anys i treballava de portera a l'edifici número 108 de la rambla Nova de Tarragona. Font, per la seva banda, tenia 50 anys i estava jubilat –anteriorment, havia treballat com a zelador–. Durant tot aquest temps en què no se'ls ha pogut localitzar, no s'han detectat moviments bancaris als seus comptes i, a més, l'home no s'ha adreçat a cap farmàcia, tot i que era diabètic i es medicava cada dia.

Escorcoll al domicili

Des del gener, Laso regentava el bar La Parada, al barri de Riu Clar de Tarragona. Ahir a les deu del matí, efectius de la unitat central de desapareguts i de la policia científica dels Mossos van irrompre al negoci i es van endur l'home, a qui van conduir a casa seva, al passatge Príncep de Viana dels Pallaresos. Inicialment, fonts pròximes al cas van informar que se l'havien emportat perquè participés en una diligència d'entrada i registre a l'immoble dictada pel jutjat d'instrucció número 2 de Tarragona.

Després d'un escorcoll que es va allargar 3 hores, però, el van acabar detenint per la seva suposada implicació en el succés –en el sumari, a més, apareixen 12 indicis que el relacionarien amb el cas–. Els agents, a més, van comissar efectes de l'home, com documents i diverses pales. I, finalment, el van dirigir a la comissaria de les Gavarres de Tarragona, on es preveia que li prenguessin declaració.

LA FRASE

Els Mossos han recollit almenys dotze indicis que relacionen Ramón Laso amb el cas
Pere Sutil
advocat de la família del bufet de tarragona roca & sutil

Declaració dels atracadors

Els cinc atracadors que van ser arrestats dimarts al País Basc i Cantàbria, entre els quals hi ha el presumpte autor de la mort d'una treballadora del Banco Santander a Cambrils l'octubre del 2010, és previst que declarin avui al jutjat número 3 de Reus. Al suposat autor del crim, de 41 anys, només li constava un antecedent per un delicte d'atemptat a l'autoritat el 2009 a Bilbao, on residia llavors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.