Societat

gastronomia

Art Restaurant de l'Espluga

El xef Carles Barneda, nascut a l'Espluga de Francolí, va cursar estudis a l'Escola d'Hostaleria i Turisme de Cambrils i va complementar la seva formació a l'Escola d'Hostalatge i Restauració de Barcelona. Posteriorment va passar per les cuines de l'Hostal del Senglar, Els Templiers (França), La Gran Tortue (França), Neichel, El Bulli, Can Bosch, Pastisseria Rovira i Hotel Ciutat de Tarragona entre d'altres. Fou triat Xef de l'any per la prestigiosa guia Gourmand l'any 2003 i fou finalista en el concurs Cuiner de l'any en representació de Tarragona i en el Jeunes Restaurateurs d'Europe.

Amb aquesta brillant ruta professional, Carles Barneda va descobrir una antiga masia amb encant, reformada, situada als afores de l'Espluga de Francolí, a uns 100 metres del celler del poble, on antigament s'elaboraven vins, i no ho va dubtar gens. Juntament amb Jesús Grajero, que portaria la direcció del menjador, habilitarien la masia com a restaurant, donant-li un toc contemporani on la posada en escena es fusiona a la perfecció amb l'oferta gastronòmica que s'ofereix i que respon a una cuina de temporada, de producte i lògica. Així, a finals de l'any passat, naixia Art Restaurant. Actualment se li ha donat un toc contemporani en què la posada en escena es fusiona a la perfecció amb l'oferta gastronòmica que s'ofereix, en dos menús a 15 i 25 euros i un menú degustació a 36 euros. El celler del restaurant compta amb unes 90 referències i en té cura la sommelier Noelia García.

Entre les especialitats culinàries estan el remenat de favetes amb botifarra negra i pera, l'amanida de maduixes, vinagreta d'anxoves i aire de remolatxa, el foie al carbó sobre fulla de plàtan i confitura de violetes, el risotto de ceps i foie, el bacallà amb samfaina i allioli de roses, el civet de senglar i fruits vermells, les galtes de porc confitades amb calçots i toc de romesco, l'espatlla de xai a baixa temperatura (65º) i, a l'hora de les postres, el gintònic Art, la crep de menta, mango i xocolata calenta i el gelat de xocolata amb te sòlid i vinagre balsàmic. El vi de la casa és el Josep Foraster, collita. Després dels primers mesos de camí, Jesús Grajero i Carles Barneda estan satisfets d'aquesta nova experiència professional que s'ha sumat a la restauració de la comarca de la Conca de Barberà i que ben aviat serà tota una referència en les bones cuines del territori.

Adreça:
Camí clos s/n. 43440 L'Espluga de Francolí
Telèfon:
977 871 871
Horari:
De 13.00 a 16.00 i de 20.30 a 23.00 hores. Tanca diumenge, dilluns, dimarts i dimecres nits
Serveis:
American Express, 4B, Master Card, 6000 i Visa. Aire condicionat, aparcament, terrassa i 2 menjadors privats per a fins 150 comensals
Correu electrònic:
Web:
www.artrestaurant.es


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Balanç satisfactori de la quinzena edició del festival Flors i Violes

palafrugell

Miquel Carreras, nou membre del Consell d’Administració de l’IAS

girona
MEDI AMBIENT

Aigua És Vida diu que no n’hi ha prou amb dessalinitzadores mòbils

girona
SOCIETAT

La pluja altera la programació de la Santa Creu de Figueres

FIGUERES
societat

Èxit de la caminada per demanar l’alto al foc a Gaza

Barcelona
infraestructures

Territori licita les obres de rehabilitació del pont de Sant Francesc a Manresa

Manresa
medi ambient

Iniciativa per reduir l’impacte en el medi de curses de muntanya

barcelona
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat