Escapades

Assaborir l'Anoia en gran format

La ruta Anoia Bike Tour es pot fer en dues o en tres etapes i recorre un total de 140 quilòmetres per camins i corriols

L'Anoia Bike Tour és una cosa així com un extens circuit de dues jornades amb totes les comoditats d'una ruta organitzada. Es tracta d'una ruta de gran format que es pot fer en dues o tres etapes, amb un total de 140 quilòmetres i un desnivell positiu acumulat d'uns 3.000 metres. Tota la ruta transcorre per camins i corriols, sense trialeres ni trams de carretera. La bellesa dels camins frondosos són una part important de la ruta, però també ho són els allotjaments rurals –amb jacuzzi i piscina climatitzada– i la gastronomia de la zona, com ara el cigronet de l'Alta Anoia o la botifarra de Calaf.

Es faci en dues o en tres etapes, la gran ruta Anoia Bike Tour requereix una preparació prèvia i un bon estat de forma. Si optem per fer els 140 quilòmetres en dos dies, haurem de mantenir una mitjana aproximada d'onze quilòmetres per hora. El primer dia es recorren 80 quilòmetres per camins i corriols sense dificultat tècnica i un desnivell positiu acumulat de 1.697 metres i negatiu de 1.390. La segona jornada ens obligarà a recórrer els 60 quilòmetres restants, amb un desnivell positiu acumulat de 866 metres i negatiu de 1.153.

En cas de voler fer-la en tres etapes, la planificació idònia és una primera etapa de 50 km, per fer en una tarda fins a l'allotjament, una segona etapa de 50 km, al llarg del dia fins a l'allotjament i una tercera de 40 km, per enllestir en un matí, fins a l'hora de dinar. Aquesta és la millor opció per observar la natura, els paisatges, les fonts i els encantadors pobles de pedra. Els acompanyants poden fer unes microrutes al voltant dels allotjaments, sigui a peu, en BTT, a cavall o en 4x4.

Amb la voluntat de promoure el turisme a la comarca de l'Anoia, el Consell Comarcal va impulsar ara fa un any l'Anoia Bike Tour, una iniciativa que ofereix rutes en bicicleta per la comarca. La proposta és una experiència inoblidable per passar un cap de setmana entre amics o en família sense cap més preocupació que pedalar. L'organització de l'Anoia Bike Tour posa a disposició del client el servei de lloguer de bicicletes, d'aparells GPS, logística dels equipatges i, si es vol, també té servei de guia. L'objectiu és posicionar l'Anoia com un dels millors destins per a la pràctica d'aquest esport i de difondre la qualitat de l'oferta turística de la comarca.

L'Anoia Bike Tour té sortida i arribada a l'hotel Amèrica d'Igualada, on podreu aparcar els cotxes al seu aparcament vigilat, dutxar-vos al final de ruta, i també teniu la possibilitat de menjar alguna cosa. El primer dia l'itinerari avança cap a la Pobla de Claramunt per can Titó. Amb sortida neutralitzada pel carrer del Rec, anem fins a Vilanova del Camí. Al parc fluvial, comencem a gaudir dels senders de l'Anoia.

Tot seguit haurem d'enfilar cap al coll del Bruc. Un cop passem per sobre del túnel del Bruc, encarem una forta baixada fins a la font de cal Tardà, un lloc ideal per esmorzar. Ja recuperats, posem camí cap a Maians, on beurem a la font del poble per preparar la gran pujada. Ja veiem els molins a dalt de la carena, tot i que arribar-hi no serà senzill. En aconseguir la dura ascensió, gaudim d'unes meravelloses vistes de la conca d'Òdena.

Per fi ja baixem i podem parar a dinar a Massana o a Sant Pere Sallavinera, per recuperar energies. D'allà, cap a Calonge de Segarra, on es fa nit. Escudelles, cigronet, carns del propi ramat, botifarra de Calaf, postres casolanes i un bon llit ens ajuden a recuperar forces i descansar per l'endemà.

El segon dia serà molt més suau, amb un paisatge diferent i pobles amb un encant especial. De llevada, un gran esmorzar amb assortiment d'embotits, formatges, truites i pastisseria. De Conill a la Guàrdia Pilosa, a Pujalt, a l'Astor i a Vilamajor, on deixem de planejar: una forta baixada de quatre quilòmetres ens portarà fins a la serra de Copons. Baixarem la serra de la Fam fins al poble, i pel riu anirem fins a Jorba. De Jorba a Igualada passarem per la Mare de Déu de la Sala i el Molí Blanc, fins a Sant Jaume. L'últim quilòmetre per la urbanització ens porta fins a l'estadi atlètic municipal d'Igualada. Allà ens podrem dutxar als vestidors de l'estadi fins a les tres de la tarda.

L'organització disposa d'un gran ventall de masies per fer nit, des d'una masia amb tots els serveis fins a una que té jacuzzi i piscina climatitzada. A totes es pot gaudir de la gastronomia típica de la comarca, del cigronet de l'Alta Anoia i dels productes artesans. Ofereix també des d'assistència tècnica fins a transport de les maletes al lloc de dormir i de tornada. La ruta està pensada també per si la família es vol unir als esportistes al lloc de d'allotjament. Sigui quina sigui la nostra tria, la ruta ens permet descobrir el bo i millor dels camins del nord de l'Anoia amb una mica de tot, el primer dia més boscós i amb camins més estrets i el segon, amb camins amples i la gran baixada de 4 quilòmetres.

PER ARRIBAR-HI

Distància: 140 quilòmetres
Dificultat: Alta, per l'acumulació de quilòmetres
Punt de sortida i arribada: Hotel Amèrica d'Igualada
Terreny: Camins i corriols

DADES D'INTERÈS

www.anoiabiketour.com Una iniciativa de Frievents.com, el Consorci de Promoció Turística de l'Alta Anoia i el Consell Comarcal de l'Anoia. Tel. 639 61 60 50
www.anoiaenviu.cat Mapes de les rutes, comentaris i tracks per al GPS
www.anoiaracetour.com Tota la informació sobre l'Anoia Race Tour

L'Anoia Race Tour

M.J.R.

Els propers 14 i 15 de maig tindrà lloc l'Anoia Race Tour, un esdeveniment multidisciplinari que combina diverses modalitats esportives a l'aire lliure amb activitats lúdiques per a tota la família. L'Anoia Race Tour proposa fer la gran ruta de 140 km en format non-stop o en dues etapes. Al campament del final de la primera etapa, a Pujalt, estarà representant el turisme de l'Anoia (gastronomia, artesania, allotjaments...). També hi haurà, entre altres propostes. un campament de la memòria històrica de la Guerra Civil, lloguer gratuït de segway, concerts, foc de camp.

‘Anoia Bike Tour a mida, una comarca al teu GPS'

M.J.R.

Aviat s'estrenarà l'Anoia Bike Tour a mida, una comarca al teu Gps, un projecte que s'està treballant als 32 municipis de la comarca. Els usuaris podran descarregar-se de manera gratuïta més de 150 rutes per fer al llarg i ample de la comarca. També podran escollir el nivell tècnic i de distància que millor s'adapti a les seves possibilitats o agafar el format de gran ruta circular. Aquest format els permetrà allotjar-se en un dels més de 60 establiments (dels superiors fins a càmping), i cada dia sortir pels rodals a fer una ruta de 10, 20, 30 o 40 km, per tornar al mateix allotjament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.