Societat

Una tempesta provoca diversos incidents a Palma

Els serveis d'emergència reben 304 trucades relacionades amb la pluja entre les dotze i les dues del migdia

El centre de Palma és la zona més afectada amb inundacions a diversos carrers

El sol ha estat el predominant durant tot el matí però cap al migdia uns núvols grisosos han fet acte de presència. Minuts després, ha començat a caure una tempesta de pluja amb trons i llamps que ha deixat un quarantena de litres d'aigua per metre quadrat. Les temperatures han davallat entre 5 i 8 graus i actualment el sol ja torna a brillat.

Aquesta tempesta primaveral ha provocat més de 70 incidents relacionats amb les intenses pluges, dels quals 43 corresponen a inundacions i filtracions d'aigua en baixos de comerços i habitatges, 27 a inundacions de vies públiques i 8 a caigudes d'arbres i objectes.

El centre de Palma és la zona que s'ha vist més afectada, amb inundacions a diversos carrers, com el carrer Aragó i el carrer de Manacor. També s'han registrat inundacions a les zones costaneres de Ca'n Barbarà i Illetes, entre d'altres. Alguns immobles, com escoles i també centres comercials s'han vist afectats per l'aigua.

Emergències ha mobilitzat també els recursos a la platja de ses Illetes, a Formentera, per un banyista que es trobava en perill a la zona del canal de s'Espalmador. La víctima ha estat assistida pel personal de terra a l'espera de rebre assistència per part d'una ambulància del SAMU. Un llamp ha provocat també un incendi a la zona de Es Burotell, a Calvià.

El metro de Palma ha vist també interromput el seu servei entre les aturades de l'Estació Intermodal i la de Jacint Verdaguer, i aquesta i la de Son Costa-Son Forteza. L'aigua hauria entrat per un conducte de ventilació de l'estació de Jacint Verdaguer. La resta de la línia ha funcionat amb normalitat.

La direcció general d'emergències ha activat aquest dimarts al matí el nivell 0 del pla Meteobal per fenòmens costaners amb pluges a Mallorca i Menorca, atenent les informacions rebudes per part de l'AEMET.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC