Societat

La Diada nord catalana aquest dissabte a Perpinyà

Sota el lema "1659-2011, continuem resistint!" la commemoració del Tractat dels Pirineus coincideix també amb el tram final del Correllengua

Aquest dissabte a Perpinyà tindran lloc els actes de commemoració del Tractat dels Pirineus i les seves conseqüències. Diferents entitats convoquen els seus membres i simpatitzants i els nord catalans en general a participar als actes que tindran lloc al llarg del dissabte.

La Comissió 350 anys -creada al 2009 pel 350è aniversari- convoca especialment a les persones, entitats associatives, sindicats i partits polítics a participar als actes de Commemoració.

La diada començarà a 14h amb una concentració a la Plaça de Catalunya amb diverses animacions. A les 16h la manifestació sortirà per un recorregut pels carrers de la ciutat per arribar al Castellet al peu del qual, cap a les 18h, es llegirà el Manifest. A partir de les 19h, una Marxa de Torxes sortirà del Castellet per dirigir-se cap a la Casa Musical per un concert previst a partir de 20h amb la participació de tres grups:Rauxa, Les 100 grammes de têtes i At-Versaris.

Enguany la Diada va celebrar també uns actes a Prada i Bao la setmana passada amb la presentació del llibre de Joan-Lluís Lluís A cremallengua.

Les commemoracions inclouen també le sopar popular del 7 de novembre dos dies després, una oportunitat per la gent que treballa per la recuperació nacional catalana de Catalunya Nord, en tots els seus aspectes, polític, cultural, de territori... de fer un resum de l'any i marcar els aspectes més importants i immediats del treball fet o a fer, sota el format d'un sopar popular. En el marc d'aquest sopar s'atorgaran com cada any dos premis: el premi Josep de la Trinxeria, a la persona o entitat que més s'hagi destacat en la defensa de la catalanitat durant l'any i el premi Francesc de Segarra, a la persona o institució que més s'hagi destacat durant l'any per una actitud bel·ligerant contra els catalans, el català o Catalunya Nord en general.

Manifestació Plaça de Catalunya dissabte 5 de novembre a 16h.

Concert Casa Musical a 20h. Entrada 5 €.

Informacions. www.350anys.cat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.