Societat

policial

immigrants

El Govern demanarà l'estatus de refugiat pels immigrants trobats al camió a Lliçà d'Amunt

El secretari d'Igualtat, Migracions i Ciutadania, Oriol Amorós, ho garanteix “sigui quina sigui la seva situació”

Mango anuncia que també s'implicarà en l'acollida

Colau garanteix l'ajuda de Barcelona

El secretari d'Igualtat, Migracions i Ciutadania, Oriol Amorós, ha avançat que el Govern demanarà l'estatus de refugiat pels deu immigrants que han aparegut a un camió procedent de Turquia a Lliçà d'Amunt.

Amorós assegura que són quatre menors, una dona adulta i cinc homes adults que pertanyen tots a la minoria kurda de l'Iran, i que la seva situació permetrà que l'Estat concedeixi el seu asil. Amb tot, el Govern assegura que “sigui quina sigui la seva situació”, Catalunya “els acollirà”.

Segons ha explicat Amorós, els deu immigrants estan bé de salut i només un d'ells ha hagut de ser atès per un atac d'ansietat, ja han pres un àpat calent i estan sent atesos per la Creu Roja, la Generalitat, els serveis sanitaris i els Mossos d'Esquadra.

Amorós també ha comentat que “hi ha dubtes” sobre quan han pujat al camió i quin ha estat el trajecte complet que han fet, però asseguren que havien pagat algú perquè els portés al Regne Unit. De fet, en enxampar-los dins el camió, els immigrants pensaven que estaven a Anglaterra.

Per la seva banda, el secretari general de la UGT, Camil Ros, ha demanat una ''acollida digna'' per als 10 immigrants per tal que ''puguin tornar a fer una vida'', ja que segur si han marxat del seu lloc d'origen és perquè ''estaven en extrema pobresa o en guerra''.

Mango s'implicarà també en l'acollida

Mango també s'implicarà en l'acollida dels 10 immigrants arribats aquest matí al seu parc logístic, ubicat a Lliçà d'Amunt, amagats en un camió procedent de Turquia.

Així ho ha explicat el director de comunicació de l'empresa, Guillermo Corominas, en una atenció als mitjans a les portes del parc logístic, després que el camió on anaven amagats els immigrants arribés a Mango a les 7 hores d'aquest matí.

“Des del departament d'acció i responsabilitat social de Mango ens posarem en contacte amb els Mossos d'Esquadra i les entitats que es facin càrrec d'aquestes persones per veure de quina forma podem ajudar a millorar la vida i estada d'aquestes”, ha explicat Corominas.

“Ara tocarà parlar sobre quines necessitats reals tenen aquestes persones a curt termini perquè no els falti de res. Estem oberts a tot, des d'ajudar en el que puguem a ocupar-nos de l'acollida nosaltres”, ha afegit Corominas.

Els deu immigrants arribats són quatre menors i sis adults, i el director de comunicació de l'empresa ha qualificat de “sorpresa” i de “trista notícia” els fets d'avui, i ha assegurat que mai abans havia succeït una cosa semblant en un camió de mercaderies de Mango.

El camió va sortir diumenge passat del port d'Izmir (Turquia) i ha viatjat en vaixell durant tres dies fins a arribar aquesta matinada al port de Sete (França), on el conductor, de nacionalitat turca, ha conduït el vehicle fins al parc logístic de Mango a Lliçà d'Amunt.

Un cop ha arribat al parc logístic, el conductor ha alertat d'alguns sorolls a l'interior del remolc, i els agents de seguretat, després de comprovar que hi havia 10 persones al seu interior, han trucat als Mossos d'Esquadra i al 112 Emergències.

Segons Corominas, el camió no era de Mango, sinó d'una empresa turca de transport que fa “de forma habitual” aquest recorregut, mentre que el document d'origen era correcte i els precintes de seguretat del vehicle estaven intactes quan va entrar al vaixell.

“Els precintes han estat manipulats pels immigrants, que probablement hagin entrat en el camió al tram final del viatge en vaixell perquè han arribat en bones condicions de salut”, ha assegurat Corominas. “Mango no té fàbriques ni camions propis, i aquesta mercaderia procedeix d'un proveïdor que havia fabricat aquestes peces de roba i va ser ell mateix qui es va encarregar de segellar la mercaderia en el contenidor”, ha afegit Corominas.

De la seva banda, l'ajuntament de Lliçà d'Amunt ha posat a disposició dels immigrants arribats avui els serveis socials del municipi per si calgués, segons ha explicat a Efe el regidor de Comunicació de Lliçà, Albert Iglesias. “Entenem la situació dels refugiat i estem disposats a ajudar en el que puguem, i ara fa falta treballar conjuntament i ampliar la coordinació entre tots per donar resposta a totes les persones que es troben en aquesta situació”, ha afirmat Iglesias.

Colau ofereix Barcelona

Finalment, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha ofert aquest dimecres que la capital catalana aculli, “si es necessita l'ajuda” de la ciutat, els immigrants. “Sempre estem disposats a ajudar en casos com aquests, que ens interpel·len a tots malgrat que no ocorrin en el nostre municipi”, ha ressaltat Colau preguntada pels periodistes, i ha assegurat que no hi ha hagut de moment cap interpel·lació directa a l'Ajuntament en aquest sentit.

Ha insistit que, com a ciutat refugi declarada, la capital catalana “sempre està disposada a ajudar quan es tracta d'una situació d'emergència de persones migrants sol·licitants de refugi”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona