Societat

La Ruta del Xató arrenca diumenge a Vilanova

El Festival del Xató i la Festa dels Mercats tornen al Mercat del Centre coincidint amb el seu 75è aniversari

21a edició del Concurs Nacional del Xató

El xató és una amanida d'escarola, anxoves, bacallà, tonyina i olives. Tot això condimentat amb una salsa, l'autèntic secret d'aquest plat. El Festival del Xató i la Festa dels Mercats de Vilanova i la Geltrú obrirà diumenge la temporada de xatonades populars del 2017. Les propostes que fins al pròxim mes de març es portaran a terme en l'àmbit de la Ruta del Xató arribaran també als municipis del Vendrell, Sitges, Vilafranca del Penedès i Calafell. Aquestes localitats oferiran als visitants degustacions de les respectives varietats de la popular salsa.

El Festival del Xató i la Festa dels Mercats, una iniciativa que des de fa uns anys substitueix la xatonada que es feia prèviament al carnaval, permetrà al visitant conèixer i adquirir els productes necessaris per elaborar un autèntic xató vilanoví. Tornarà al Mercat del Centre, coincidint amb el seu 75è aniversari. Els concessionaris obriran les seves parades per convertir-lo en una gran festa ambientada amb música en viu on els visitants podran comprar i degustar tapes de màxima qualitat elaborades pels mateixos paradistes amb productes del mar i de la terra.

Segons els organitzadors, “l'objectiu del festival és fer un pas més cap a consolidar aquest esdeveniment com un aparador de la gastronomia vilanovina: els seus plats i els seus productes, dins d'un marc incomparable com és el Mercat del Centre”.

D'altra banda, durant el Festival del Xató i la Festa dels Mercats tindrà lloc la 21a edició del Concurs Nacional del Xató, amb premis de 200 €, 150 € i 100 € per als tres primers classificats i diploma per a tots els participants.

El festival

27 de novembre

El calendari xatonaire

M.J.R.

La Ruta del Xató, la proposta de turisme gastronòmic per gaudir de les comarques de l'Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf, és una aventura estretament lligada als vins de la DO Penedès i a un plat únic al món, el xató, originari d'aquestes terres. La ruta, però, és una experiència que va molt més enllà del bon menjar i del bon beure. Inclou més de 200 propostes d'oci, cultura, natura, platja, enoturisme, espectacles… Festivals, museus, senderisme, degustacions, concursos, xatonades populars, escapades temàtiques i altres activitats que et permetran gaudir-ne en parella, en família o amb amics.

I pel que fa a les grans propostes populars del calendari xatonaire, destaquen, a més del festival de diumenge a Vilanova, la xatonada popular del Vendrell (5 de febrer); la Festa del Xató a Vilafranca del Penedès (12 de febrer); la Setmana del Xató de Sitges (del 23 febrer a l'1 de març) i la xatonada popular de Calafell (12 de març).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ
urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA
GIRONA

Tallen el pas per sota del viaducte al carrer Pedret per un despreniment

GIRONA
Societat

Mor Tuni Jordana, activista cultural i fundadora de la Gralla de Granollers

solidaritat

Pineda de Mar, Calella i Salou acullen 25 infants ucraïnesos durant tres setmanes

PINEDA DE MAR
patrimoni

El jaciment ibèric de Puig Castellar, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional

Santa Coloma de Gramenet