Societat

festes i tradicions

Festes de Nadal amb activitats infantils arreu

La majoria dels parcs infantils i salons de la infància obren portes dimarts

Són una alternativa mentre els pares treballen o fan compres durant l'aturada del curs escolar, però també per fer activitats en família

Els municipis de la Catalunya Central han programat desenes d'activitats per als més petits de casa durant aquestes festes nadalenques. La majoria de parcs infantils de Nadal i salons de la infància obriran portes dimarts tot i que algunes poblacions estan organitzant ja activitats des de fa dies. A banda d'oferir diversió a nens i nenes, els parcs de Nadal també són una ajuda per a les famílies que treballen o han de fer compres mentre duren les vacances escolars, però també són espais on les famílies poden passar una estona lúdica junts. Cada cop més, aquests parcs nadalencs aposten pel lleure educatiu. I part d'ells ho fan a partir de temàtiques, com és el cas dels Jocs Olímpics a Manresa, el conte a Vic o el cinema a Igualada.

Manresa

Del 27 de desembre al 4 de gener se celebrarà el Campi qui Jugui, que per quart any consecutiu s'ubicarà al pavelló vell del Congost. L'horari serà de 4 de la tarda a 2/4 de 9 del vespre, i el preu de l'entrada és de 5,5 euros per als infants a partir de 3 anys, i 3 euros per als acompanyants adults. Aquest any estarà dedicat als Jocs Olímpics i té com a aposta important el creixement de les activitats exteriors. Aquest saló de la infància atrau 11.000 assistents. L'organització va a càrrec de l'Associació Campi Qui Jugui, formada per voluntaris.

Igualada

El Saló de la Infància d'Igualada celebra la 33a edició. Es farà del 27 de desembre al 4 de gener i estrena escenari, ja que es farà per primer cop a l'antic escorxador. Per a la celebració d'aquesta cita l'Ajuntament ha instal·lat dues grans carpes al pati del recinte, fet que permetrà dur a terme les activitats en una superfície superior als 3.000 m

2
. En aquesta ocasió, el Saló de la Infància serà El Saló del Cinema, i a través d'aquest fil conductor es treballaran la cohesió social, els valors pedagògics, educatius i de lleure.

Vic

A Vic, el Festival de la Infància, que es fa des de l'any 1984, aquest any està dedicat al món del conte, coincidint amb l'any Folch i Torras. El festival s'ha dividit en cinc àrees temàtiques amb diferents activitats: la zona esportiva, el poble encantat, el gran teatre de contes, una zona exterior amb cavalls i la ludoteca per als més petits de tres anys. Es farà al recinte firal El Sucre. Serà del 27 al 30 de desembre i de l'1 al 3 de gener, de 16 h a 20 h. S'espera rebre unes 4.000 persones. El preu de l'entrada és de 6 euros per als nens de 3 a 14 anys (tot i que es preveuen descomptes).

Berga

Berga omplirà el Nadal d'activitats d'oci a través del Juguem jugant cada dia. S'han programat prop d'una trentena d'activitats adreçades a infants i joves durant el període festiu. Els actes, en aquest cas, van començar ja el dia 16 de desembre i s'allargaran fins al dia 8 de gener, i inclouen diverses propostes lúdiques vinculades als àmbits de la música, el cinema, el teatre, l'esport i l'entreteniment. Ho organitzen l'Ajuntament amb diverses entitats i organitzacions berguedanes.

Moià

A Moià, el Museu de Moià i les Coves del Toll proposen activitats, tallers i excursions per descobrir el passat, present i futur. Sota el títol Vacances de Nadal al Museu, es farà els dies 23, 27 al 30 de desembre i del 2 al 5 de gener, de 9 h a 13 h. Un dia costa 10 euros i hi ha abonaments per tota la setmana.

Solsona

A Solsona aposten pel Casal de Nadal entorn la ciència, la tecnologia i el raonament que organitzen Explorium i l'Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona. El casal es farà del 27 al 30 de desembre i la mainada podrà aprendre a programar, fer experiments, provar robots o realitzar jocs de raonament. El casal té un preu de 55 euros pels 4 dies, es farà al centre cívic i és per a mainada de primer a sisè de primària.

Manlleu

Manlleu organitza el Badanadal, amb l'objectiu d'oferir activitat per a la mainada – del 3 de desembre al 8 de gener– al centre de la ciutat. Una de les propostes és una ludoteca infantil que oferirà un espai de joc i lleure amb monitors, activitats i tallers lúdics i educatius, pensats per als més menuts de la casa. Durant els dies laborables l'espai també oferirà un servei del casal de Nadal.

Navàs

A Navàs, celebren una nova edició del Jugamenut, el parc infantil que l'any passat va tenir molt bona acollida entre el púbic familiar i que aquest any es farà al Pavelló Municipal d'Esports els dies 27, 28 i 29 de desembre. S'hi podran fer més tallers, hi haurà més inflables i més activitats per als nens i nenes i a més l'horari d'obertura s'ampliarà una hora i el parc obrirà de 4 a 8 de la tarda. El parc infantil manté el preu de 2 euros per infant, que aniran destinats íntegrament a l'Agrupament Escola Ali-Bei.

Piera

A Piera, la regidoria de Joventut i entitats del municipi organitzen el Saló de la Infància i la Joventut entre el 29 i el 30 de desembre. Hi haurà inflables, activitats guiades, castell màgic, llits elàstics, parc infantil, racó de tallers, racó de jocs, gegants i minigolf, entre altres. L'entrada és gratuïta.

Capellades

El dia 28 de desembre el Saló de la Infància obre les portes i oferirà activitats fins al dia 3 de gener. Organitzat per l'Ajuntament de Capellades i Capellades Comerç, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, el Saló tindrà lloc, com cada any, al poliesportiu. El cost de l'entrada serà de 3 euros per visitant i d'un euro per acompanyant, però amb la compra de 20 euros en un establiment de Capellades Comerç l'entrada de mig dia és gratuïta.

Calaf

El Parc de Nadal, L'Iglú de Calaf, tindrà aquest any nous tallers i activitats pensades per a tots els gustos. El parc, que es farà a la sala d'actes municipal, estarà obert des del 27 de desembre fins al 31 del mateix mes, i del 2 al 4 de gener, de les 16 h a les 20.30 h. Hi haurà activitats que aniran canviant cada dia.

Aquests són part de tots es parcs infantils que s'organitzen a la regió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Balanç satisfactori de la quinzena edició del festival Flors i Violes

palafrugell

Miquel Carreras, nou membre del Consell d’Administració de l’IAS

girona
MEDI AMBIENT

Aigua És Vida diu que no n’hi ha prou amb dessalinitzadores mòbils

girona
SOCIETAT

La pluja altera la programació de la Santa Creu de Figueres

FIGUERES
societat

Èxit de la caminada per demanar l’alto al foc a Gaza

Barcelona
infraestructures

Territori licita les obres de rehabilitació del pont de Sant Francesc a Manresa

Manresa
medi ambient

Iniciativa per reduir l’impacte en el medi de curses de muntanya

barcelona
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat