Societat

Temporada d'esquí

Les estacions esperen un pont de Reis carregades de neu

Les pistes d'esquí del Pirineu lleidatà presenten gruixos de neu a partir dels 25 centímetres i fins als 1,4 metres a les cotes més altes

Aquest cap de setmana serà l'últim dels importants de l'arrencada de la temporada

Els Reis han estat generosos amb les estacions d'esquí del Pirineu. Aquest cap de setmana, que coincideix amb el pont de la festivitat de Reis, és el darrer punt fort d'una temporada que ha començat amb força gràcies a les bones condicions meteorològiques a les estacions de muntanya.

Aquest pont no serà cap excepció. La previsió de l'associació d'estacions de muntanya Atudem és que les pistes del Pirineu de Lleida tindran gruixos de neu a partir dels 30 centímetres i fins als 1,4 metres de gruix de les cotes més altes de Boí Taüll, que en té el rècord.

Baqueria-Beret té previst funcionar aquest pont amb un total de 54 pistes obertes i 84 quilòmetres esquiables, i Boí Taüll obrirà gairebé la totalitat de l'estació amb 42 de les 47 pistes obertes i 41 quilòmetres esquiables.

Les estacions pallareses presenten també un bon estat de neu. Espot obre aquest pont amb 54 pistes de les 63 disponibles, i gruixos de neu pols que van dels 30 als 55 centímetres. Portainé té els mateixos gruixos de neu i tindrà actives 13 de les 29 pistes, amb un total de 18 quilòmetres esquiables. Tavascan obrirà la zona recreativa per a raquetes. L'estació de Port del Comte manté oberts 30 quilòmetres de zona esquiable d'un total de 50, i els gruixos de neu a les pistes arriben als 70 centímetres.

Aquest pont posa punt final a la campanya de Nadal de l'esquí al Pirineu. Juntament amb el pont de la Puríssima, la campanya de Nadal és on les estacions s'hi juguen la temporada. De moment l'han passat amb molt bona nota, amb ocupacions plenes en els dies de màxima afluència. El bon comportament de la neu, que va començar a caure a finals de novembre i amb baixes temperatures que permetien treballar amb neu artificial, ha fet que totes les estacions hagin pogut obrir en aquest inici de temporada amb un bon estat de pistes.

La temporada continuarà ara fins a Setmana Santa, que aquest any serà a mitjan abril. D'aquesta manera, aquest any la temporada tindrà 145 dies, i serà de les més llargues dels darrers anys. Una altra cosa és que la precipitació o bé la producció de neu es pugui mantenir fins a aquelles dates, però de moment des del sector en fan una previsió del tot optimista.

LA XIFRA

1,3
milions
de forfets esperen vendre aquesta temporada les estacions d'esquí de la demarcació de Lleida.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres

En marxa la Lectura continuada de ‘Les hores’, de Josep Pla

palafrugell
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós
GIRONA

Convoquen una protesta l’1 de maig contra la massificació turística

GIRONA