Societat

La Fira Intercomarcal de l'Oli de Móra la Nova suma nit gastronòmica

Al certamen, que se celebra aquest dissabte i diumenge, hi participen prop d'unes quaranta almàsseres

La Nit de l'Extraverge és la nova proposta gastronòmica que ha engegat la XV Fira Intercomarcal de l'Oli (FIO) de Móra la Nova per donar a conèixer l'excel·lència dels olis que es produeixen a les comarques de la Terra Alta, el Priorat i la Ribera d'Ebre. La vetllada estarà conduïda pel xef Estrella Michelin Jeroni Castell, que prepararà un menú de vint tapes en el qual maridarà olis monovarietals intensos i aromàtics com Arbequina, Empeltre, Morrut, Fulla de Salze, Corbella i Picual. La cita serà aquesta nit mateix a la Cooperativa Agrària i servirà de preàmbul a la celebració de la fira que obrirà portes dissabte al Pavelló Firal. Aquestes instal·lacions acolliran prop d'una quarantena d'almàsseres i cooperatives, de manera que es convertirà en un gran aparador dels olis de qualitat que es produeixen a la zona. A més es presenta carregada de propostes complementàries. Així, aquest divendres, a més de la Nit de l'Extraverge també tindrà lloc una xerrada tècnica i la inauguració d'una exposició.

L'obertura i la inauguració de la XV FIO serà dissabte a les cinc de la tarda i anirà a càrrec de la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret. Després Jeroni Castell, propietari del restaurant Les Moles d'Ulldecona, oferirà un show cooking i es donarà el tret de sortida a les II Jornades Gastronòmiques de l'Oli Mosset amb oli, en què bars i restaurants de la població ofereixen tapes a 3 euros amb l'oli també com a protagonista. Finalment, dissabte es podrà participar al tast d'olis guiat per membres del Club Oli-Tast.

Diumenge, la jornada començarà amb una caminada entre olives centenàries i la degustació de la clotxa en l'esmorzar popular. No hi faltaran activitats tradicionals, com l'elaboració de sabó amb oli d'oliva, el concurs d'allioli o tallers infantils. La fira es clourà amb el lliurament de premis als olis guanyadors del concurs de la XV FIO i el sorteig de lots d'oli.

La fira

28 i 29 de gener

www.moralanova.cat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA