Societat

afectacions pel temporal

L'Estat preveu destinar prop d'11 milions d'euros a la reparació dels danys pel temporal a la Mediterrània

Les obres d'emergència a la costa catalana tenen un pressupost estimat de 3.625.000 euros

Les actuacions més destacades són al litoral del Maresme

El ministeri espanyol d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient destinarà un total d'10.955.000 euros a les obres d'emergència per a la reparació dels danys que els temporals del passat gener van produir al litoral mediterrani. La partida prevista per a les actuacions a la costa catalana sumen un total 3.625.000 euros; el pressupost per a les obres al País Valencià és 3.650.000 euros, i a les Illes Balears de 480.000 euros.

El Consell de Ministres va aprovar el passat divendres un Reial Decret de mesures urgents per pal·liar els danys del temporal i ara el govern ha concretat en un comunicat la relació de les obres d'urgències que es faran al litoral.

El ministeri s'ha compromès a destinar un total de 3.625.000 a Catalunya. Les actuacions més destacades seran a les localitats de Pineda i Malgrat de Mar, al Maresme. A Pineda el temporal ha afectat el passeig marítim i a Malgrat ha destrossat el vial públic existent a la zona de càmpings propera a la desembocadura del Tordera, que transcorre en paral·lel a la costa. El pressupost total per a les comarques barcelonines és de 2.100.000 euros.

Al litoral tarragoní, on la llevantada ha erosionat la majoria de platges i peus de penya-segats i ha provocat danys en accessos i infraestructures de diverses poblacions, el pressupost per suma 1.400.000 d'euros.

La partida per a les obres dels danys a la Costa Brava és de 125.000 euros. La relació inclou les reparacions d'un tram del camí de ronda al Port de la Selva; de la balustrada del passeig marítim de Tossa de Mar entre la platja Gran i la Mar Menuda; de diversos elements del camí de ronda a Sant Antoni de Calonge, i d'una plataforma i part del paviment de la platja de Tamariu que connecta amb la cala d'Aigua Dolça (Palafrugell).

País Valencià

Al País Valencià, la majoria del pressupost és per a les obres que s'han de dur a terme al litoral alacantí, on s'han produït danys a totes les poblacions costaneres, en particular a Dénia. La partida prevista és de 2.450.000 euros.

La partida per als municipis costaners de Castelló suma un total de 800.000 euros, amb actuacions previstes a Vinaròs, Benicarló, Peníscola, Alcalà de Xivert, Torreblanca, Cabanes, Orpesa, Almassora, Borriana, Nules, la Llosa, Moncofa i Almenara.

El pressupost estimat per reparar els danys al litoral de les comarques de València és 400.000. En aquesta part de la costa s'han produït pèrdues de sorra a les platges de les poblacions del Puig, Alboraia, València (el Saler i la Garrofera ), Sueca, Cullera, Tavernes de Valldigna, Gandia, Guardamar de la Safor, Bellreguard, Piles i Oliva.

Illes Balears

Pel que fa a les Illes Balears, l'Estat preveu invertir uns 480.000 euros en actuacions a la Estellencs, (illa de Mallorca), al terme d'Eivissa, en especial la platja de Talamanca, i a diverses poblacions de l'arxipèlag.

La resta del paquet d'inversions previst (3.200.000 euros) anirà a Múrcia, on s'han produït danys als municipis de San Javier i Cartagena.

D'altra banda, el govern espanyol ha decidit ampliar el pressupost inicial per a les obres d'urgència a Andalusia pels temporals del desembre de 2016, ja que els efectes sobre les platges i infraestructures han resultat ser pitjor dels previstos. Així, es destinaran 300.000 euros més a les platges d'Almeria i la mateixa quantitat a la província de Cadis, en particular al municipi de Conil de la Frontera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Identifiquen un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona