Societat

El Barcelona Beer Festival es trasllada a l'Hospitalet per l'excés d'assistents

El festival de referència de la cervesa artesana abandona el Museu Marítim després de cinc anys

Espera atreure 40.000 persones a la Farga en tres dies

Els assidus al Barcelona Beer Festival (BBF), l'esdeveniment de referències per als amants de la cervesa artesana a Barcelona, tenien dues opcions: o arribar molt d'hora o armar-se de paciència per afrontar les llarguíssimes cues que es formaven a l'entrada del Museu Marítim. El primer any del festival, el 2012, hi van assistir 10.000 persones. L'any passat la xifra es va triplicar. I, vista la creixent demanda, els organitzadors han decidit canviar les Drassanes per la Farga de l'Hospitalet, un espai de 4.500 metres quadrats que hauria de ser suficient per als visitants i professionals que es congregaran entre el 24 i el 26 de març entorn de 70 assortidors de cervesa. “La Farga ens agrada molt i l'entesa amb la ciutat ha estat molt bona”, va valorar ahir el director del festival, Mikel Rius, referint-se a la nova ubicació. “Costa fer previsió d'assistència en un lloc nou, però pensem que voltarem els 40.000 assistents”, va calcular.

Les entrades mantindran el preu perquè l'objectiu continua sent “fer un festival popular que serveixi per donar a conèixer la cervesa artesana al màxim de públic possible”, segons Rius. El festival, però, no oblida el vessant professional. Hi haurà 1.500 professionals acreditats que usaran el festival com a punt d'intercanvi de coneixements i negocis. Es podran degustar més de 350 cerveses provinents d'arreu del món i assistir a activitats relacionades amb la cultura cervesera i la gastronomia. Per exemple, al BBF es podrà tastar el pollycao, una versió del popular brioix farcit de pollastre pota blava que l'any passat va triomfar al village gastronòmic del Congrés Mundial del Mòbil. Aquesta col·laboració serà recíproca, ja que en la mostra gastronòmica de la fira del mòbil, que repetirà aquest any –i ampliada, ja que passarà de 10 a 16 expositors– hi haurà un racó per a una selecció de cerveses del BBF.

LA XIFRA

350
cerveses
diferents se serviran en la sisena edició del Barcelona Beer Festival, del 24 al 26 de març a la Farga.

Un moviment en auge amb 150 productors

Rosa M. Bravo

El sector viu un bon moment a Catalunya, on cada cop es produeixen més cerveses artesanes, moltes d'un àmbit molt local, i s'incrementa el nombre de bars especialitzats. A Catalunya hi ha uns 150 elaboradors de cervesa artesana i a Barcelona, uns 60 bars especialitzats. “La cervesa artesana és cada cop més present als bars en general”, segons el director del BBF, que destaca la contribució del festival a aquest auge.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró