Societat

Salut

Un cinturó contra l'estrenyiment crònic

usMIMA comercialitza un dispositiu mèdic no invasiu pensat per resoldre un problema que dificulta la vida a pacients amb ictus o lesions medul·lars

La idea va sorgir d'un postgrau innovador desenvolupat amb pacients del Guttmann

El 80% dels pacients amb patologies neurològiques, com ara esclerosi múltiple i Parkinson, tenen problemes d'estrenyiment, una seqüela amb la qual també han de conviure les persones amb una lesió medul·lar o amb un dany cerebral adquirit com pot ser un ictus. Tant és així que alguns d'ells arriben a assegurar que “s'acostumen a no poder caminar, a anar en cadires de rodes, però que cada matí tenen una lluita a l'hora d'anar al bany”. Ho explica Markus Withelus, doctor en microbiologia cel·lular i conseller general d'usMIMA, l'empresa que ha ideat i comercialitzat el primer cinturó concebut per combatre l'estrenyiment crònic. Es tracta d'un dispositiu mèdic no invasiu i sense fàrmacs ideat per l'equip multidisciplinari d'usMIMA després d'una immersió clínica a l'Institut Guttmann de Barcelona, un referent en rehabilitació neurològica.

El cinturó, explica Withelus, imita el massatge abdominal que ja apliquen molts fisioterapeutes i que s'ha comprovat que és efectiu. “Aquest cinturó dona molta autonomia als pacients perquè no depenen d'una altra persona”, subratlla Withelus.

La idea va néixer fa tres anys en un postgrau impulsat per Biocat a Barcelona inspirat en un màster de la Universitat de Stanford. En aquest postgrau es crea un equip multidisciplinari que al revés del que passa habitualment s'introdueix en un centre per detectar les mancances. Withelus i el seu equip van desenvolupar el projecte a l'Institut Guttmann, on van arribar a fer fins a 500 entrevistes. Han rebut un ajut dins el programa Horitzó 2020 d'1,14 milions per continuar desenvolupant el projecte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós