Societat

Maria del Mar Bonet cantarà a Ventalló per a l'ONG Proactiva

El concert de la cantautora mallorquina es farà el 13 de maig al pavelló municipal i tots els beneficis aniran a l'ONG dedicada al salvament marítim de refugiats

La cantautora Maria del Mar Bonet oferirà un concert al pavelló municipal de Ventalló el dia 13 de maig (a les 20.30 h) en benefici de l'ONG Proactiva Open Arms, que es dedica al salvament marítim dels refugiats que travessen la Mediterrània. Ja es poden adquirir entrades anticipades per un preu de 18 euros a Ventalló mateix (Ca la Lourdes, carnisseria Roca, El Teatret i l'ajuntament) i també a l'Escala (xarcuteria Roca del carrer Girona, 59). El concert correspon a la celebració dels 50 anys d'escenaris de la cantautora mallorquina i és organitzat per l'Ajuntament de Ventalló.

Maria de Mar Bonet va destacar en el transcurs de la presentació del concert, feta en el marc de la Fundació Perramon de Ventalló, que “entrava dins de l'any de celebracions [dels 50 anys als escenaris] tenir un moment per fer un acte com aquest”. Bonet es mostrava molt convençuda que hi assistirà molta gent i que esdevindrà “un acte molt reeixit”. “Val la pena parar un moment i entrar en una dinàmica en què puguem ajudar d'alguna manera i amb una certa rapidesa”, manifestava la cantautora.

La mallorquina es preguntava: “Què estan fent els governs? Per què estan esperant tant per ajudar? Per què ho estan endarrerint tant tot i per què estem suportant tantes morts, contínuament? Si trobem gent com ells que estan treballant amb coses immediates [referint-se a l'ONG Proactiva Open Arms] i nosaltres podem fer un servei. Per què no?”

El drama dels refugiats requereix implicació: “Si la societat no s'hi implica aquest drama acabarà esquitxant tothom. Nosaltres hem de ser còmplices d'aquesta inactivitat dels governs? Ens hem de moure. No ho podem contemplar més”, afirmava.

L'impulsor de l'ONG Proactiva Open Arms, Òscar Camps, donava valor a la iniciativa de Ventalló: “Ja hem omplert el Palau Sant Jordi i de Sant Jordi n'hi ha un, però de pobles grans i petits n'hi ha molts.”

L'alcalde de Ventalló, Joan Albert, hi va afegir: “Nosaltres som dels petits. I no vam dubtar gens.”

LA FRASE

Ens hem de moure. No podem contemplar més aquest drama si no volem ser còmplices
Maria del Mar Bonet
CANTAUTORA MALLORQUINA

LA FRASE

Ja hem omplert el Palau Sant Jordi i de Sant Jordi n'hi ha un, però de pobles n'hi ha molts
Òscar Camps
Impulsor de l'ONG Proactiva Open Arms

Camps: “El silenci ens fa còmplices d'aquest crim”

Òscar Camps viu el drama dels refugiats diàriament al mar. L'ONG que presideix rescata cada dia desenes de refugiats de l'aigua. La sang li bull i no pot entendre de cap de les maneres l'actitud impassible dels governs europeus amb els refugiats: “És inacció deliberada. Aquí ens estalviem el mur. Han convertit la Mediterrània en un passadís il·legal i immoral. La gent està perseguida i fuig i els governants europeus han decidit no fer res.” L'ONG Proactiva Open Arms salva persones de la mort. “El que fem és humanitzar les administracions amb la nostra presència. La nostra feina –explica Camps– és incomodar-los i fer-los veure que hi ha més morts dels que diuen.”

Va agrair la iniciativa del poble de Ventalló i la col·laboració de Maria del Mar Bonet. “Concerts com aquest serveixen per difondre el que passa i per aconseguir que la gent es pronunciï. Nosaltres només representem una acció puntual de protesta i d'ajuda enmig del mar amb diners de la protecció civil. El 95 per cent del nostre pressupost ve d'actes com aquest.” Explicava també que la tasca de rescat és constant. “El nostre vaixell ha rescatat 800 persones amb ajuda de poblets com Ventalló. Què podrien fer 28 governs si s'ho proposessin?”, afirma.

La història ens assenyalarà si no s'actua: “L'any 1944, a cinc minuts de l'estadi de Munic, hi havia un gran camp de concentració. Quan bufava el vent de l'est tota la ciutat respirava la pudor de les xemeneies dels seus crematoris. No poden dir ara que no sabien res del que passava! Pensem, però, que els nostres nets ens preguntaran també què fèiem nosaltres? El silenci ens fa còmplices a tots d'aquest crim.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

Les infermeres d’atenció primària es reivindiquen en un congrés

GIRONA
salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró
Societat

Estudien construir un centre de processament de dades al subsòl de La Sagrera

Barcelona
SANTA COLOMA DE FARNERS

El BOE publica la proposta alternativa del ramal de la MAT fins a Riudarenes

SANTA COLOMA DE FARNERS
SOCIETAT

Glaceres que es desfan als soterranis de la Catedral per Temps de Flors

girona
QUART

La Festa del Fang s’avança al maig i amplia les activitats a tot el mes

QUART
societat

El Zoo provarà un sistema de filtres naturals per reutilitzar aigua

Barcelona
Urbanisme

Les obres de les Cales s’acabaran abans de l’estiu

Mont-roig del Camp
comerç

Barcelona és la capital amb més densitat comercial d’Europa

Barcelona