Societat

Gastronomia

El Maresme vol exportar la seva riquesa gastronòmica

La intenció és crear un grup de cuiners que actuïn com a ambaixadors dels productes i la cuina de la comarca

Ara, 53 restaurants oferiran fins al 30 d'abril plats amb el pèsol com a protagonista

El Maresme està decidit a exportar tota la seva riquesa gastronòmica. Per això el Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme ha anunciat la creació d'un grup de cuiners que actuïn com a ambaixadors dels productes i la cuina de la comarca. “És una aposta que esta evolucionant, però la intenció és vendre la gastronomia del Maresme més enllà de les nostres fronteres”, va manifestar el president del consorci, Joaquim Arnó.

El president va assegurar que “és precisament la gastronomia la que permet donar al Maresme un tret diferencial respecte a altres comarques”, i no va amagar la voluntat de “crear una mena de marca pròpia” que englobi la gran quantitat “de productes de primer nivell que hi ha al territori”. Els pèsols de Llavaneres, les maduixes de la Vallalta, el vi d'Alella i els calamars d'Arenys, entre molts d'altres, en serien uns exemples. Aquest anunci es va fer en el marc de la presentació de les Jornades Gastronòmiques de la Cuina del Pèsol, a Sant Vicenç de Montalt. Enguany seran un total de 53 restaurants de tota la comarca els que fins al 30 d'abril tindran aquest aliment com a protagonista absolut de les seves elaboracions culinàries. “El pèsol és la perla verda del Maresme”, va assegurar el president del Consell Comarcal i alcalde de Sant Vicenç de Montalt, Miquel Àngel Martínez (PDeCAT), que va voler fer notar la necessitat que “l'administració pública estigui al costat dels productors”. Pel que fa a la resta de productes propis del Maresme, Martínez no va dubtar a manifestar que “el clima particular del territori fa que els productes siguin de molta qualitat”, fet que es tradueix “en una riquesa culinària fantàstica”.

LA FRASE

La intenció és vendre la gastronomia del Maresme més enllà de les nostres fronteres
Joaquim Arnó
President del Consorci de Promoció Turística del Maresme


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona