Societat

municipal

infraestructures

Sant Vicenç vol reformar l'antiga carretera de Fogars

L'Ajuntament i la Diputació acorden millorar el tram urbà de la BV-5031 i aconseguir racionalitzar el trànsit en aquest àmbit

Les obres comporten una inversió aproximada d'uns 438.000 euros

L'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt i la Diputació de Barcelona han acordat tirar endavant plegats un projecte de millora del tram de l'antiga carretera de Fogars, la BV-5031. La via, que en el seu pas pel municipi porta el nom d'avinguda de la Verge de Montserrat, presenta alguns dèficits d'urbanització que, segons l'alcalde de Sant Vicenç, Miquel Àngel Martínez (PDeCAT), generen problemes de seguretat viària, d'accessibilitat i de mobilitat. “Es tracta de dignificar un dels accessos al poble i millorar els serveis que hi passen perquè han quedat obsolets”, hi afegeix. L'acord entre les dues administracions s'ha refermat en una reunió recent mantinguda entre l'alcalde i el diputat d'Infraestructures Viàries i Mobilitat, Jordi Fàbrega.

El fet de tenir una configuració més propera a una carretera que a una travessera urbana, no convida els vehicles que hi circulen a reduir la velocitat, tot i que està limitada. La falta d'integració en el teixit urbà de l'àmbit fa que ara es vulgui solucionar amb una actuació integral, que comportarà una inversió aproximada d'uns 438.000 euros, que assumiria tant la Diputació, com a titular de la via, com l'Ajuntament. La intenció és que els treballs, que podrien allargar-se uns sis mesos, comencin passat l'estiu. A més, per a la població maresmenca es tracta d'actuar en un espai estratègic perquè s'hi troben alguns espais com ara el consultori mèdic, el casal de joves o les dependències de la policia local.

El projecte pretén reurbanitzar la carretera, però també el seu entorn immediat amb l'objectiu de fer-la més segura per als veïns i els usuaris dels equipaments públics. A banda de racionalitzar el trànsit rodat, especialment entre el carrer Major i el carrer Sant Jordi, s'adequarà l'amplada de la via a l'entorn urbà per dotar-lo d'itineraris a peu més accessibles i continus, s'endreçaran les diferents zones d'aparcament i es renovaran els subministraments. L'alcalde de Sant Vicenç de Montalt assenyala que la reforma de la BV-5031 ha de servir també per planificar en un futur la transformació del cèntric carrer Major com a nova zona de prioritat invertida. “En qualsevol cas, la proposta s'ha de debatre en el nou pla de mobilitat local”, assenyala.

Pla d'asfaltatge de carrers

Amb l'objectiu també de millorar la seguretat en aquest cas d'algunes artèries del municipi, l'Ajuntament té en marxa un pla d'asfaltatge per reparar el paviment d'alguns carrers que presenten certs trams de calçada amb forats, desnivells i irregularitats causades, en molts casos, per les arrels dels arbres i el pas del temps. El projecte preveu actuar sobre 18 carrers i disposa d'un pressupost de més de 61.000 euros, una part dels quals –gairebé 47.000 euros– provenen d'una altra subvenció de la Diputació.

LA FRASE

Es tracta de dignificar una de les entrades al poble i millorar la seguretat d'aquest tram de via
Miquel Àngel Martínez
alcalde de sant vicenç

LA XIFRA

438.729
euros.
És el cost aproximat del projecte de reforma de la carretera BV-5031 a l'altura de Sant Vicenç.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Nou episodi en la guerra per les terrasses

Barcelona
El millor camp per on córrer
crònica

El millor camp per on córrer

Memorial sota els pantans

Barcelona
Societat

L’Ajuntament de Badalona no paga i l’únic centre públic d’acollida tancarà

Badalona
SOCIETAT

Creen la comissió del Pacte per la Ronda de Dalt que decidirà els usos en el tram cobert

barcelona
Societat

Mor el periodista José Antonio Sorolla

Renovaran sis depuradores i col·lectors a tres urbanitzacions

TERRASSA
MEDI AMBIENT

Comencen les actuacions prèvies per a la restauració ambiental del meandre de Flix

FLIX
trànsit

L’enxampen a 195 km/h en una carretera limitada a 90

Ciutadilla