Societat

temps de flors

Els premis clouen un Temps de Flors amb èxit de públic

Ahir es va fer entrega dels guardonats del Concurs de Flors i de la segona edició del festival de curtmetratges Just for Flowers

Tot indica que el certamen haurà rebut uns 240.000 visitants

L'alcaldessa de Girona ha tornat a penjar el cartell d'èxit a la 62a edició de Girona Temps de Flors. A l'espera d'oferir les dades concretes, l'Ajuntament de Girona xifra el nombre de visitants entorn de les de l'any passat, és a dir, d'unes 240.000 persones. La tinenta d'alcalde, Glòria Plana, satisfeta per com s'ha desenvolupat l'exposició, ha destacat que el bon temps ha ajudat a tancar amb un altre èxit aquest certamen plenament consolidat. Pel que fa a les crítiques sentides sobre l'absència de flors naturals, considera que el projecte trencador de la catedral pot haver contribuït a una “falsa impressió”, perquè, com indica, dels 195 projectes exposats, els muntatges florals han esdevingut protagonistes i en posa l'exemple de l'església del Carme, la pujada de Sant martí, els Banys Àrabs, la plaça dels Jurats, les escales del Teatre Municipal, Sant Pere de Galligants i els soterranis de la mateixa catedral. “Des de l'ajuntament hem de respectar els projectes artístics, si tenen més o menys flors, perquè ja hi ha una comissió que s'encarrega d'escollir-los”, subratlla Plana.

L'última jornada de Temps de Flors no es podia acomiadar d'una millor manera. El sol va tornar a lluir des de primera hora del matí, i els carrers del Barri Vell de Girona es van omplir sense arribar a les aglomeracions del cap de setmana passat, quan es va fer difícil contemplar i ja no diguem fotografiar-ne els muntatges.

A la tarda, va tenir lloc a l'Auditori del Centre Cultural La Mercè l'entrega dels premiats al concurs de Flors i Plantes de l'Església dels Dolors. L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va presidir l'entrega d'una edició en què han resultat guanyadors: Llorenç Masferré i Teresa Farré Gené (rams de roses); Teresa Bosch, Maria del Amo i Loreto Sala (rams de flors); Llorenç Masferrer, Esteve Bosch i Teresa Farré Gené (roses individuals); Rosa M. Prat, Antonica Recio i Dolors Coll (test amb flors); Paquita Sais, Maria Dolors Planas i la família Saura (plantes de fulles); Juli Faig, Carme Salichs i Dolors Planas (cactus); Antonia García (azalees i rododendres); Carme Comadevall, Rosa Puigdemont i Teresa Puigdevall (orquidàcies); Roser Vidal i Natalia Ivanova (Composicions); Xènia Salvador (premi infantil). El premi especial Bonart ha estat per a Silvia Casas Sanz, el premi especial per a Maria Pradas i el premi Porsche per a Antoni Solé.

‘Orgasme floral'

Per la seva banda, la segona edició del Festival de curts exprés Just for Flowers ha atorgat el primer premi, de 500 euros a Orgasme floral, realitzat pel grup cassanenc la Divina Tramoia, pel fet d'“escriure un guió original i atrevit i saber integrar perfectament els elements que es demanaven: una bona càmera oculta, la localització del temps de flors i l'objecte (que aquest any ha estat una bombeta)”. El jurat, format per personalitats destacades en el món audiovisual, ha optat per donar el segon premi, de 300 euros a Temps de plors, d'Ivan Mulero i el tercer premi, de 100 euros, a The day of the ant, de Kilian Soler. El jurat ha decidit atorgar un premi especial a la “millor càmera oculta”, amb un sopar al restaurant Els Jardins de la Mercè per a Tu tampoc, de Joan Cornellà. Per la seva banda, l'organització del Festival ha atorgat un premi especial a Genocidi floral, del grup Xuxos de Mel, integrat per estudiants d'un curs de guió. Pel que fa al concurs d'espots Spring final, el premi ha estat per als nens i nenes de 1r de cicle inicial de l'escola l'Estació de Sant Feliu de Guíxols, pel seu Spot Just for flowers i els Dalton, valorat en 200 euros. El jurat ha dictaminat que és “l'espot que millor ha plasmat els valors del festival; és original i divertit i té una bona realització i muntatge”.

Durant la gala, celebrada ahir als Jardins de la Mercè, es van projectar els curts i es van lliurar els premis, en una vetllada on va participar l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, els regidors Glòria Planas i Carles Ribas i el delegat de Cultura de la Generalitat, Francesc Ten.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els ferratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona

Catalunya, més laica que mai

Barcelona
comerç

Torna la fira artesana Fet al Born

Barcelona