Societat

Lleure

Obren a Platja d’Aro el parc d’aventura més gran de Catalunya

Ocupa cinc hectàrees, entre el càmping Riembau i el riu Ridaura, i disposa de més d’un quilòmetre i mig de tirolines, lianes, passarel·les i ponts suspesos entre arbres

Hi preveuen 14.000 visitants l’any

El nou Costa Brava Parc Aventura, des d’ahir a Platja d’Aro, és la instal·lació més gran d’aquestes característiques en territori català, segons asseguren els seus promotors. El disseny del parc ofereix més de 120 jocs repartits en nou circuits a dalt dels arbres que hi ha a les cinc hectàrees del bosc del Mas Candell, a tocar dels càmpings Riembau i el curs del riu Ridaura.

El parc està dividit en nou circuits, concebuts i senyalitzats d’acord amb diferents nivells de dificultat, des de mainada a partir de 3 anys fins a usuaris experts i amb ganes d’alliberar adrenalina als circuits vermell i negre. Tots els recorreguts tenen punts d’evacuació en cas d’emergència i una gran varietat de jocs i obstacles que cal superar. En xifres globals, hi ha més de 1.500 metres de tirolines, lianes, passarel·les, ponts, túnels, gronxadors i un espectacular salt al buit de 13 metres d’alçada. Els participants podran completar un sol circuit, repetir-lo o fer-ne diversos de diferents.

La posada en marxa del Costa Brava Parc Aventura de Platja d’Aro suposarà la creació de quinze llocs de treball. Els seus responsables també dirigeixen el Parc d’Aventura de Pals, més petit que el de Platja d’Aro (80 jocs i 500 metres de tirolines) i que l’any passat va rebre 14.600 visitants. Amb el nou parc confien a superar aquesta xifra ja en el primer any de funcionament. I la idea és que romangui obert bona part de l’any, des del març fins al pont del desembre.

En la construcció de les instal·lacions s’ha cuidat molt l’estètica i la integració de les zones de serveis i dels jocs amb l’entorn natural, i també es delimita el trànsit dels visitants a les zones i camins habilitats, per tal de preservar el sotabosc. L’espai delimita per l’est amb camps de conreu i l’oest amb el riu, a pocs metres del parc municipal dels Estanys, un hàbitat propici per al refugi de diferents espècies d’ocells. Pel que fa al centenari bosc del Mas Candell, hi predominen pins, alzines, alzines sureres i roures de grans dimensions amb altres plantes autòctones com ara el galzeran, l’arítjol, l’heura, l’arboç i les malves. Els responsables del parc s’han compromès a fer un estudi fitosanitari anual dels arbres per comprovar la bona salut de la vegetació integrada en jocs i circuits.

Estrena amb humor

Els actors Rafel Faixedas i Carles Xuriguera van amenitzar l’estrena amb una demostració en què van jugar a fer patir els assistents, però se’n van sortir sense problemes i van aprendre a fer anar els mosquetons intel·ligents, el sistema per impedir caigudes que bloqueja una de les peces per garantir que l’altra estigui fixada al cable de seguretat. El director del parc, Antoni Planas, va destacar que acumulen deu anys d’experiència en un sector molt popular a l’Estat francès, amb més de 500 instal·lacions en servei. La tecnologia emprada, de fet, prové de França.

La regidora de Turisme, Imma Gelabert, va agrair als promotors l’aposta per Castell-Platja d’Aro, amb “un servei que no existia fins ara i diversifica l’oferta lúdica” de la destinació turística familiar per a totes les edats.

LES XIFRES

5
hectàrees
del bosc del Mas Candell ocupa el nou Costa Brava Parc Aventura, als afores de Platja d’Aro.
1.500
metres lineals
de tirolines, lianes, passarel·les, ponts i túnels suspesos en els arbres conformen els nou circuits.
15
llocs
de treball es crearan amb el nou servei, que aspira a superar els 14.000 usuaris fins a final d’any.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Medi ambient

Arxivats els expedients d’autorització de dos parcs solars al Perelló i l’Ametlla de Mar

El Perelló
PATRIMONI

Quart disposa de la rectoria de Sta. Margarida fins a l'any 2047

QUART

Fomentar el benestar emocional a través de l’escriptura

olot
Meteorologia

El pla Inuncat es manté en prealerta

Barcelona

Es vol fomentar l’ús del català en el sector de la bicicleta

girona
societat

Nova protesta dels funcionaris de presons a Brians

Sant Esteve Sesrovires

Mifas ajuda els afectats per un accident de trànsit a ser autònoms

GIRONA

Vint anys al servei de les famílies més vulnerables

Badalona
societat

Dignitat a les Vies presenta les seves queixes a Renfe

barcelona