Societat

Festes i tradicions

El Penedès enfila deu dies de narració i tradició oral

El festival En Veu Alta tindrà lloc fins a l’11 de juny amb tres jornades inicials a Sant Sadurní d’Anoia

Maria Arnal i Marcel Bagès, Toni Gomila, Màrius Serra i Mirabèl, propostes destacades

D’avui fins a l’11 de juny el Penedès serà l’epicentre de la narració i la tradició oral contemporània, amb la 13a edició del festival En Veu Alta (EVA), que portarà a 14 municipis 44 propostes molt representatives, de diferents formats i estils i adreçades al públic adult i familiar. Narradors, actors, cantants, rapsodes i xerraires impenitents que ens vindran a explicar vés a saber què. Jordina Biosca, directora del festival, destaca precisament que l’EVA es forma d’espectacles de petit format amb grans comunicadors: “La comunicació i les paraules són el pal de paller del festival. A vegades només cal un mateix, sense artificis, per poder arribar a la gent, i la paraula té un gran poder. Volem moure i remenar consciències.”

En un primer cap de setmana intens, Sant Sadurní d’Anoia esdevindrà la capital de la narrativa de l’EVA Penedès. Quatre tardes d’espectacles familiars acostaran la narració oral als més petits. Després, del 5 a l’11 hi haurà espectacles en tretze municipis més de la comarca (Sant Pere de Riudebitlles, Olèrdola, Torrelavit, Sant Quintí de Mediona, Torrelles de Foix, Gelida, Sant Margarida i els Monjos, Avinyonet del Penedès, Vilafranca del Penedès, Subirats, Pla de Penedès i Sant Martí Sarroca i Llorenç del Penedès).

L’EVA Penedès portarà enguany vint espectacles per a públic adult, deu de familiars, dos cursos de formació de lectura en veu alta i dotze sessions de lectures vinculades al voluntariat de l’EVA354. I tot en espais singulars i poc habituals. Ocuparà places i carrers, però també el cementiri de Sant Sadurní, parcs, jardins, caves i, fins i tot, safaretjos.

Les dues edicions, Penedès i Pradell (Pradell de la Teixeta, al Priorat, viurà el seu 8è EVA del 30 de juny al 2 de juliol), comparteixen alguns dels caps de cartell, com Maria Arnal i Marcel Bagés que presenten un nou disc, 45 cerebros y un corazón; Màrius Serra, que torna a l’EVA ara amb proposta familiar; narradors com Noemí Caballer i Arnau Vilardebó, i Mirabèl, que, amb una ballada de danses occitanes, inauguren avui l’EVA a Sant Sadurní d’Anoia. Una altra de les grans propostes de l’EVA al Penedès és Acorar, de Toni Gomila, una reflexió sobre la identitat col·lectiva dels pobles. Gomila serà també a Pradell amb Peccatum, amb Catalina Florit, rondalles verdes recollides per Mossèn Alcover.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Chery i Ebro produiran 150.000 vehicles a l’antiga Nissan

barcelona
medi ambient

El Pirineu occidental, protegit per la bona qualitat de cel nocturn

SORT

Crearan vint places regulades per aparcar autocaravanes pagant 5 euros

TERRASSA
moda

Giambattista Valli il·lumina Barcelona en la Bridal Night

Barcelona
política

Agents de la Guàrdia Urbana irrompen al ple per reclamar millores salarials

TARRAGONA

Destinaran 1,8 milions per reparar “amb urgència” el passeig de Fenals

lloret de mar

Jaume Cruset i Ballart, pregoner de les Festes de Primavera de Girona

GIRONA

Trobada entre el Consell Intercomarcal de la Gent Gran i la Generalitat

GIRONA

Adjudiquen el projecte per construir 66 habitatges de lloguer

lloret de mar