Desactiven l'alerta pel temporal, que obliga més alumnes que el primer dia a quedar-se a casa

El temporal de neu va remetent i Protecció Civil ja ha desactivat el Neucat, a l'expectativa d'una pujada lleu de temperatures que tornaran a descendir dissabte a causa d'una nova pertorbació. Tot i que el temps ha començat a canviar, les comarques de la Terra Alta, el Priorat, la Ribera d'Ebre, el Baix Ebre, la Conca de Barberà i l'Alt Camp van llevar-se cobertes de neu. La impossibilitat d'assegurar el trànsit rodat escolar per les carreteres secundàries d'aquestes comarques va deixar sense classe encara més alumnes que dilluns; ahir n'eren 870 al Camp de Tarragona i 491 a les Terres de l'Ebre. Al Priorat van ser gairebé el doble que el dia anterior: 820 alumnes, ja que no es va poder fer cap servei de transport escolar i als centres d'ensenyament tancats dilluns se n'hi van sumar ahir quatre més, a banda dels que funcionaven amb un mestre o pocs més. A la Conca de Barberà, l'afectació en tres rutes va deixar sense classe 30 escolars, i 20 més a Querol (Alt Camp). A la Terra Alta s'hi van suspendre nou línies de transport escolar, que van afectar 349 alumnes. Altres línies suspeses a les Terres de l'Ebre (entre Rasquera i el Perelló, entre diversos municipis del Baix Ebre i Roquetes, entre la Palma d'Ebre i Flix i entre Tivissa i Móra d'Ebre) van deixar a casa 135 alumnes més.

Tot i que els bombers no van fer sortides tan aparatoses com les de dilluns, encara van fer un rescat a Marçà. Però poc més, malgrat continuar totalment tallades tres carreteres a la Terra Alta. Aquí s'hi han registrat gruixos de neu de 30 centímetres (a Horta de Sant Joan), tot i que Prades encapçala el rànquing, ja que ha acumulat 40 centímetres de neu. Margalef ha estat el municipi amb la temperatura més baixa: 12,4 graus sota zero.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.