Societat

Un centenar de forjadors, a la Fira del Ferro Pirinenc

El lema d’aquesta vuitena edició, centrada en l’os bru, és “De la natura a la forja”, per això es construirà un os de mida real

Destaca la participació d’un grup de ferrers professionals d’Ucraïna

La vall Ferrera s’omplirà d’art amb la vuitena edició de la Fira del Ferro Pirinenc, que comença avui i s’allarga fins diumenge a Alins amb l’objectiu d’explicar la importància històrica d’aquest mineral que dona nom a la zona. Aquesta edició arriba amb més participació que mai, ja que bat rècord d’assistència amb un centenar de forjadors i forjadores de Catalunya, el País Basc, Aragó, Madrid, Andalusia i el País Valencià. Destaca, a més, la participació enguany com a convidat d’un grup de ferrers professionals d’Ucraïna.

Sota el lema “De la natura a la forja”, aquesta edició està dedicada a l’entorn natural de la vall, i especialment a la seva fauna, ja que el cor del Parc Natural de l’Alt Pirineu és l’hàbitat de nombroses espècies, típiques de la mitjana i l’alta muntanya pirinenca, però, amb una espècie singular que té un pes determinant en el territori: l’os bru. Per això, aquest 2017 el projecte de forja consistirà en la realització d’un os bru de mida real, d’aproximadament 2,5 metres d’alçària. La fira es complementa amb una àmplia oferta gastronòmica i cultural. En diversos espais de la vall hi haurà exposicions relacionades amb el ferro i la forja. També es faran visites guiades, espectacles basats en la fauna –destaca l’itinerant Els ossos del Pirineu, que combina titelles gegants d’ossos amb les sonoritats muntanyenques de txalapartes, gralles i timbals– i a la carpa principal de la mostra se serviran dinars i sopars a base de productes del territori a preus populars. La programació per als més menuts també té un paper destacat a la fira. Tindran l’oportunitat d’experimentar l’art de la forja en tallers gratuïts, participar en altres tallers i divertir-se amb les aventures quotidianes de l’os bru.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES