Societat

Les acadèmies reben una allau de consultes de futurs agents

Els responsables dels centres feia anys que esperaven la convocatòria

El límit d’edat se situa en els 65 anys

La publicació al Diari Oficial de la Generalitat de la convocatòria de la nova promoció dels Mossos d’Esquadra ha desfermat una allau de consultes a les acadèmies de tot el país que formen els aspirants en aquest tipus de concursos per accedir a la funció pública. El fet que fes sis anys que no s’obria la porta per entrar a la policia de la Generalitat ha contribuït a fer més gran aquest interès. “Hi ha molta demanda”, reconeixia ahir en declaracions a aquest diari el responsable de l’acadèmia Aula Magna, un centre de formació de Tarragona on en l’última convocatòria van estudiar un de cada quatre aspirants de la demarcació. “Només aquest matí ja he atès quinze persones que s’han interessat per poder-se preparar per a les oposicions als Mossos”, va explicar ahir Antolín, que es dona la circumstància que és mosso d’esquadra en excedència.

Segons reconeix Antolín: “Fa molts anys que esperàvem aquesta convocatòria”, encara més quan el 2015 s’esperava que n’hi hagués una que finalment no va tenir lloc. En aquest centre de Tarragona no s’ha esperat que la convocatòria fos oficial i des de fa uns mesos ja estan formant els seus candidats, coincidint amb les primeres declaracions oficials dels responsables del govern que anunciaven la nova promoció de 500 agents. “Tenim sis cursos ja muntats amb uns 25 alumnes per cada curs”, va detallar Antolín, que reconeix que amb la demanda que tenen hauran d’organitzar algun curs més.

A l’Institut Rocafort de Barcelona també s’ha notat la demanda d’aspirants, segons va explicar el seu responsable Efraín Martínez. “Hi havia una demanda retinguda des de feia mesos i ja des del novembre passat havíem tingut moltes consultes de gent interessada”, va detallar Martínez, que assegura que han experimentat “un increment del 30% de peticions dels alumnes”.

Històricament, les convocatòries per ingressar al cos de Mossos d’Esquadra han tingut una demanda molt elevada. L’any 2010, amb 800 places en oferta, s’hi van presentar 12.000 aspirants i en la següent, i fins ara última promoció convocada, la del 2011, s’hi van presentar 12.700 candidats per cobrir 600 places. Aquell mateix any, la convocatòria de 150 places per a la Guàrdia Urbana de Barcelona va tenir 6.300 aspirants.

La d’aquest any serà la 26a promoció dels Mossos d’Esquadra i com a novetat presenta el fet que s’hi poden presentar homes i dones d’entre 18 i 65 anys, quan fins ara es posava el límit d’edat als 35 anys. Per als homes el requisit de l’alçada és fer almenys 165 centímetres, 160 en el cas de les dones i tots els aspirants han d’haver assolit el curs de batxillerat o equivalent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen avui a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt