Societat

Cardona inicia un procés per crear colònies de gats davant l’augment de felins

L’Ajuntament detecta un increment de menjadores i excrements

Recorda que les sancions per donar-los menjar poden arribar fins al 400 euros

L’Ajuntament de Cardona ha iniciat un procés per crear colònies de gats controlades davant l’augment d’aquests felins als carrers del municipi. Alfons Romero, regidor de Medi Ambient, va explicar ahir que aquest estiu s’ha detectat un increment de menjadores i d’excrements a l’aire lliure i, tot i que entén “l’estima als animals” de la gent que els dona menjar, va afirmar que la brutícia “ens genera molts problemes d’higiene i també conflictes veïnals”.

En aquesta línia, el consistori ha emès un ban en què recorda que està prohibit donar menjar de manera general als animals a la via pública i que les multes per incomplir l’ordenança de tinença d’animals van des dels 100 als 400 euros. Romero, però, va detallar ahir que la voluntat de l’Ajuntament no és sancionar ningú –de fet, l’ordenança és del 2012 i “mai” s’ha multat ningú per aquest motiu–, sinó iniciar un procés que satisfaci els veïns afectats que s’han queixat per la situació i que, alhora, permeti la creació de “colònies de gats controlades en col·laboració amb els alimentadors”.

Els primers passos han estat, doncs, el recordatori del ban i també l’increment de la neteja viària en els cinc focus que hi ha localitzats. El següent pas, va explicar el regidor, serà iniciar els contactes amb el veterinari que col·labora habitualment amb el consistori i amb la gent que actualment dona menjar als gats per tal de poder trobar una entesa per poder constituir les colònies: “Tenim claríssim que volem buscar la col·laboració amb la gent que s’estima els animals i els vol donar aliments”.

Romero també va detallar que l’augment de gats al carrer no té res a veure amb el fet que al gener l’associació que gestionava la recollida municipal de gats i gossos decidís plegar per desacords amb el consistori: “Van plegar uns voluntaris i en van entrar uns altres i, dins les limitacions que tenim, funciona de meravella”.

Estudien censar l’ADN

El regidor va explicar que un altre dels problemes que tenen és el dels excrements de gossos al carrer, i va indicar que s’està estudiant si econòmicament és viable iniciar el cens genètic dels gossos per poder fer comparatives amb les femtes, un sistema que ja han implantat a Súria, Callús i Sant Joan de Vilatorrada i que municipis com ara Sant Fruitós de Bages i Castellbell i el Vilar volen iniciar ben aviat.

LA FRASE

Entenc l’estima als animals de qui els dona menjar, però això genera conflictes veïnals i brutícia
Alfons Romero
regidor de medi ambient de cardona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Els Premis T de Turisme reconeixen la tasca de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES