La nit més freda

Barcelona registra temperatures lleugerament per sota dels zero graus en la jornada més gèlida del curs

El temporal de neu ha quedat totalment enrere, però l'onada de fred polar provinent del nord d'Europa encara es fa notar als pobles i ciutats de Catalunya. La nit d'ahir, la més freda de l'aquest hivern, va ser de manta i calefacció a moltes llars del país, i en quasi totes es van registrar mínimes negatives. Una situació no gaire habitual al litoral on ahir apareixien fonts gelades i els pocs vianants que passejaven a primera hora tenien problemes per evitar relliscades. A Barcelona, el mercuri va rondar els zero graus. A la part alta de la ciutat, a la zona universitària, es van registrar set dècimes negatives mentre que al barri del Raval i a l'observatori del zoològic les mínimes es van aturar en els 1,3° positius. Tot i així, un carrer com la Rambla, que porta gent a tota hora, ahir a la matinada presentava un aspecte força desolador. L'Ajuntament va mantenir actiu el pla per l'onada de fred, com a conseqüència del qual fins a 93 persones sense sostre van ser allotjades en albergs municipals. Concretament, 66 van ser traslladades al centre d'acollida Acàcies i 27 al de Nou Barris.

Carreteres gelades

El d'ahir va ser un dia també marcat per les glaçades a l'interior. Fins a una dotzena de carreteres van continuar tallades per culpa de la neu i el gel i una trentena més presentaven restriccions a l'hora de circular-hi. La majoria, a les demarcacions de Lleida i Tarragona on els gruixos de neu encara es mantenen, tot i que ahir va lluir el sol bona part del dia. A la demarcació de Barcelona ahir seguia tallada la BV-4024, entre Guardiola de Berguedà i el coll de Pal. A més, la B-100, entre Montmaneu i Sant Guim de Freixenet, i la C-241C a Sant Martí de Tous tenien gel a la calçada mentre que era necessari l'ús de cadenes a la BV-4031, entre la Molina i Castellar de N'Hug i a la C-241C, a Argençola.

Desactiven risc de vent

Per la seva banda, Protecció Civil va desactivar ahir l'alerta del Procicat, que s'havia activat divendres pel risc de ventades. D'una altra part, però, es va decidir mantenir el pla Neucat per les incidències que encara queden per resoldre, sobretot a la meitat sud. Segons fonts de del Servei de Meteorològic de Catalunya, «el sol, amb aquesta intensitat, no és suficient per desfer aquesta gran quantitat de neu acumulada; potser farà falta que plogui perquè acabi marxant».

Tot i amb això, s'espera que avui les precipitacions siguin més aviat febles i que el sol torni a ser ben visible en la majoria del país. Pel que fa a les temperatures, les mínimes tornaran a baixar fins molt avall aquesta matinada i una altra vegada les xifres negatives seran presents en la majoria del territori. Amb tot, a partir de demà s'entreveu una lleugera recuperació de les temperatures, que aniran en ascens fins a meitat de setmana.

LES MÍNIMES

Boí:
-16,5°
Vielha:
-12,5°
Das:
-10,8°
El Pont de Suert:
-9,4°
Viladrau:
-8,9°
Guardiola de Berguedà
-7,8°
Montserrat:
-6,8°
Vacarisses:
-4,0°
Sabadell:
-3,9°
Barcelona - O.Fabra:
-3,0°
Castellbisbal:
-2,3°
Sant Sadurní d'Anoia:
-2,3°
Cunit:
-2,2°
Lleida:
-1,7°
Barcelona - Zona Universitària:
-0,7°
Girona:
-0,6°
Badalona:
0,1°
Vilassar de Mar:
0,5°
Barcelona - Zoo:
1.3°
Barcelona - Raval:
1,3°

Tres dies aïllats

I.M. / A.P

La neu va deixar, sens dubte, imatges bucòliques en molts indrets de la demarcació de Tarragona aquest cap de setmana, malgrat que en alguns casos les estampes hivernals no van ser del tot agradables i van comportar nombroses dificultats a les persones que ho van patir de més a prop. Alguns municipis van estar entre dos i tres dies aïllats, i la situació encara no s'ha normalitzat del tot. Els més agreujats van ser els pobles que ahir encara tenien les vies tallades. No esperen que la normalitat es restableixi avui al cent per cent, però tot depèn de la situació meteorològica. «Ara el que ens fa patir és el glaç, que pot ser perillós segons les temperatures», va explicar ahir Josep Maria Castan, l'alcalde de Cornudella del Montsant, al Priorat. A més, el fred i les baixes temperatures previstes per a la jornada avui i també per als pròxims dies poden complicar la situació. I és que en molts municipis la neu va donar pas ahir al gel, que fins i tot pot ser encara més perillós. De tota manera, s'espera que demà s'acabi tot l'enrenou i que tots els escolars, després d'haver gaudit del costat postiu de la neu, puguin reprendre les classes amb normalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES