Societat

Festes i tradicions

XI Fira del Món Geganter o la fal·lera de 3 pobles vallesans

Vacarisses, Rellinars i Ullastrell acullen una de les cites més importants en el calendari geganter

És la primera edició en què tres colles geganteres coorganitzen la fira, juntament amb l’ACGC

L’onzena Fira del Món Geganter, la fira itinerant relacionada directament amb el món dels gegants i una de les cites més importants en el calendari geganter, és especial. Ho és perquè per primera vegada tres colles geganteres, de tres localitats diferents, comparteixen l’organització –juntament amb l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya (ACGC)–.

Vacarisses, Rellinars i Ullastrell sumen 72 anys de fal·lera gegantera. Els tres petits pobles vallesans han assumit un dels esdeveniments més importants en aquest àmbit de la cultura popular catalana i al llarg de l’any han organitzat diferents actes als tres municipis, com trobades, exposicions de capgrossos i un concurs de cartells, adreçat a les escoles de primària. De fet, el cartell anunciador de la fira és obra de Maribel Ezquerro i Mariona Andreu, de l’escola de Rellinars.

El plat fort de l’onzena Fira del Món Geganter arriba, però, aquest cap de setmana i tindrà lloc a Vacarisses. Un dels actes centrals és la fira permanent. Hi participaran una vintena d’expositors d’empreses relacionades amb els gegants i la cultura popular. Hi trobarem faixes geganteres, espardenyes, barretines, figures, llibres, lutiers... També hi seran presents tres grups de música tradicional, es realitzaran quatre tallers de formació, col·loquis i presentacions de llibres i projectes.

La programació inclou activitats ben diverses i per a tots els públics: música, passejades de figures, jocs infantils, àpats populars, xerrades, tallers específics per a geganters, cinefòrum, teatre. Com a curiositat, es podrà gaudir d’un espectacle de foc amb gegants, a càrrec de Diables de Vacarisses. Serà dissabte, a les vuit del vespre, pels carrers de Vacarisses. També es presentarà el projecte Gegants a l’Escola, per l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya.

Diumenge tindrà lloc l’acte de clausura de l’onzena Fira del Món Geganter, en què s’anunciarà la candidatura escollida per a la propera edició, les noves figures de les colles geganteres de Catalunya faran una passejada pel municipi i tot plegat es clourà amb una ballada, en què hi participarà l’Esbart Dansaire de Vacarisses. I és que són moltes les entitats de cultura popular que col·laboraran amb la fira, amb una destacada representació del Vallès Occidental.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona