Societat

Més oferta d’oci per als joves de Santa Coloma

El nou pla local de joventut preveu crear una programació específica per al jovent durant tot l’any

L’Ajuntament de Santa Coloma de Farners impulsarà dos nous programes en el marc del pla local de joventut 2017-2019: Joves emancipats i Jove participa!. Segons va explicar el regidor responsable de l’àrea, Manel Jubany, Joves emancipats inclou iniciatives que ja existien, com ara la de la Brigada Jove, i d’altres de noves, com ara la Quota Jove, “que serà una programació especifica per a joves durant tot l’any en els diferents àmbits i àrees municipals”, i els projectes Consum i Festa i Ronda de Carrer.

Aquests dos últims estan encaminats a prevenir el consum de substàncies nocives i les conductes de risc entre els joves. Per altra banda, amb Ronda de Carrer es pretén detectar “els punts calents” de consum de drogues entre la població jove

Consum de tabac

Segons dades del pla local, la mitjana d’inici de consum de tabac a Santa Coloma és els 12,8 anys, mentre que en el conjunt de Catalunya és de 14,5 anys. Pel que fa a l’alcohol, un 72% dels joves enquestats (de 14 a 16 anys) diuen que en fan un consum habitual (mínim 10 dies al mes). Una altra dada que es destaca és que, segons les enquestes de l’Observatori de Prevenció de Santa Coloma, més de la meitat dels alumnes enquestats tenen o han tingut ansietat, en concret un 57,32%.

Pel que fa a l’educació, es constata que ha augmentat el nivell d’instrucció, però en bona part per la falta de feina. L’oferta formativa i d’equipaments educatius és ben valorada, però els joves consideren que falten cicles de grau mitjà i superior a Santa Coloma.

Pel que fa a l’àmbit de l’habitatge, la manca d’accés dels joves a un pis està relacionada amb el seu baix poder adquisitiu i l’augment del lloguer. Tot i que hi ha un ampli teixit associatiu, els joves consideren que l’oferta cultural i d’oci no s’adequa a les seves necessitats i troben a faltar activitats el cap de setmana, vacances i oci nocturn, i un espai de trobada i referència específic. En aquest sentit, Jubany va destacar que es crearan espais com ara Juliol Jove, cursos i tallers per atreure els joves en període de vacances, activitats que poden contribuir a prevenir “conductes de risc relacionades amb l’apatia i la desmotivació”. També es farà un camp de treball jove a l’estiu, i activitats a les urbanitzacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona