Societat

La coca de forner, estrella de la fira agroalimentària Orígens d’Olot

L’organització vol donar valor a aquest producte i incentivar la seva qualitat amb un concurs nacional

Carme Ruscalleda serà a l’Aula de Cuina

El primer concurs nacional de coques de forner és la principal novetat de la fira Orígens d’Olot, dedicada a l’agroalimentació i als productes de qualitat, que se celebra els pròxims dies 25 i 26 d’aquest mes de novembre al recinte de l’antiga estació. Ja hi ha una vintena d’inscrits i el jurat estarà format per representants dels sectors del pa, la pastisseria, la formació, el periodisme gastronòmic, gurmets i bocafins. L’organització d’Orígens pretén donar valor a l’ofici de forner, promoure un dels seus productes més característics i incentivar-ne la qualitat. Tots els participants hauran d’elaborar coca de forner a partir de massa de pa. En el cas de la coca dolça, pot ser gruixuda o prima, portarà sucre pel damunt i pot tenir un aroma anisat o no. També s’acceptaran variacions diverses –xocolata, espècies, licors, etc.–. En el cas de la coca salada, pot portar al damunt tota mena d’ingredients salats.

La popular i prestigiosa cuinera Carme Ruscalleda, amb 3 estrelles Michelin al restaurant Sant Pau de Sant Pol de Mar, 2 estrelles a Tòquio i 2 més al Moments de l’hotel Mandarin de Barcelona serà una de les grans protagonistes d’Orígens i un dels principals atractius de l’Aula de Cuina. Oferirà una ponència amb cuina en directe i presentarà alguns dels secrets de la seva nova temporada.

Per l’Aula també passaran professionals com ara Ada Parellada, del Semproniana de Barcelona; Jordi Juncà, de Ca l’Enric de Bianya, i, entre molts d’altres, Fina Puigdevall, de les Cols d’Olot.

L’horari d’Orígens és de les 10 del matí a les 9 del vespre –diumenge, però es tanca la fira a les 8 del vespre.

LES XIFRES

5
euros
és el preu de l’entrada a la fira Orígens, que inclou 5 tiquets de tast. El preu de l’Aula de Tast és d’1 euro.
65
estands
i 90 productors són els que participen a la fira, amb un important creixement dels productes ecològics

Molt per tastar i molt per descobrir

Xocolates de garrofa i cacau i ratafia (Garrofina i Ratafia Trabucaire, Tastem la Vall de Bianya, Vins ecològics del Celler d’Adons, Mas Vida i Suriol, pans ecològics, pizzes i coques de recapte de l’Espurna, La Fogaina i Artipà, cerveses artesanes, etc. són alguns dels productes que es podran provar a l’Aula Tast. Hi tindran un lloc destacat els productes d’Idiazabal. I l’Aula Nens oferirà tallers de xocolata, dolços, embotits, coques o postres. El preu és de 2 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia