Societat

Volen obrir un centre de dia públic a Arbúcies

Un cens recent recull que hi ha 150 veïns de més de 75 anys que viuen sols

L’Ajuntament d’Arbúcies vol que la cooperativa pública en què treballa per endegar-la juntament amb altres administracions i entitats gestioni el futur centre de dia, que vol obrir a partir del 2019.

El regidor d’Atenció a les Persones d’Arbúcies, Jaume Salmeron (Entesa-IdSelva), considera que els serveis socials municipals han de “fer un pas més”. Per això, ja treballen en l’emplaçament, el nombre de places i els serveis que hauria d’oferir el centre de dia públic.

L’Ajuntament té un estudi dels hàbits de la gent gran des del 2012. Una de les conclusions és la necessitat que el poble disposi d’aquest equipament. Salmeron diu que quan l’Entesa va arribar a l’Ajuntament el 2011 van voler prioritzar l’atenció a les persones, i que encara ho mantenen.

L’Ajuntament arbucienc treballa juntament amb el de Barcelona i la Diputació de Girona per crear una cooperativa pública. A finals d’any, el col·lectiu Ronda hauria de tenir enllestit l’estudi que li han encarregat: “Volem saber en quin marc podem crear aquesta cooperativa pública, que ha d’acabar assumint el servei d’atenció domiciliària (SAD), que cogestionem amb Trafad [des del gener del 2016], i el centre de dia, que seria per al proper mandat”, diu Salmeron. Ronda és una cooperativa d’advocats dedicada a l’assessoria jurídica, laboral, fiscal, econòmica i social.

Banc de proves

El treball amb el consistori de Barcelona farà que Arbúcies es converteixi en un banc de proves. “Arbúcies té la mida ideal per fer l’experiment. És més petita i molt propera, i Barcelona ho veu de bon ull perquè és un banc de proves abans de saber quines actuacions faran ells.”

D’altra banda, l’Ajuntament ha elaborat recentment un cens de les persones grans del municipi –n’hi ha un miler que tenen més de 65 anys–. Segons aquestes dades, hi ha 150 veïns de més de 75 anys que viuen sols al poble. L’Ajuntament treballarà amb els avis per saber si tenen familiars directes a la vila i quin suport reben per intentar oferir-los més serveis, segons exposa l’edil d’Atenció a les Persones.

LA DATA

31.12.17
és la data
en què el col·lectiu Ronda hauria d’haver acabat l’estudi per a la creació de la cooperativa pública.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona