El govern del Consell Comarcal es tanca a la seu per fer pinya i mantenir la protesta

Els representants de CiU i PSC pretenen «exercir pressió» i estan disposats a treballar perquè Montilla trenqui el seu silenci

L'acció va ser anunciada pel president del Consell Comarcal i també alcalde de Rasquera, Bernat Pellissa, després de la manifestació d'Ascó, i posa de manifest el poc consens territorial que hi ha entorn de la candidatura d'Ascó per tenir el cementiri nuclear. Poc abans de les cinc de la tarda, l'hora fixada per començar la tancada, alguns edils ja havien deixat les seves pertinences a l'interior de l'edifici, ubicat al passeig del Pont. En concret, s'hi van tancar quatre membres d'Esquerra: el president de l'ens, Bernat Pellissa; l'alcalde de Miravet, Toni Borrell; i els regidors Jesús Álvarez, de Móra la Nova, i el de Móra d'Ebre, Juanjo Duran.

Malgrat que cap alt càrrec del PSC no es va desplaçar fins a Ascó, el consell riberenc disposa de sis membres: el vicepresident i regidor de Móra d'Ebre, Josep Solé; l'alcalde de Flix, l'alcalde de Benissanet i tres regidors més: un de la Palma, un altre de Móra la Nova i un altre de Ginestar. També s'hi va afegir la regidora Alba Benedito, d'ICV de Tivissa, un municipi on l'alcalde Jordi Jardí ja ha mostrat el seu acord amb la instal·lació del magatzem de residus.

A mesura que transcorrien els minuts, transcendia que s'hi afegirien més alcaldes i altres polítics de la zona l'actual senador Pere Muñoz (ERC), i mentre duri l'acció també està previst que s'hi incorporin l'exconsellera d'Ensenyament Marta Cid (ERC) o el president del Consell del Tarragonès, Eudald Roca, entre d'altres. La missió de l'equip de govern riberenc –un dels set consells que va votar en contra del magatzem, junt amb 67 municipis de la demarcació– és «exercir pressió fins al dia del ple d'Ascó», va recordar el president de l'ens, el qual va aprofitar per felicitar els companys del PSC de la comarca. L'objectiu és «contactar amb Barcelona perquè el President es posicioni», deien abans de tancar-se a l'última planta de l'edifici.

Trucada a Ascó

Pellissa va explicar que dimecres va parlar amb l'alcalde d'Ascó per dir-li que «defensarem la moció aprovada pel Parlament».

El vicepresident del Consell i representant socialista, Josep Solé, va insistir que «el PSC de l'Ebre ja s'ha manifestat, però a Barcelona dubten i necessiten elements per valorar-ho». Va admetre que el trasllat de l'enfrontament pel cementiri a l'esfera política «pot ser un element distorsionador pel tripartit». Per la seva banda, l'alcalde de Flix i també socialista, Òscar Bosch, va insistir que el procés «està tot viciat», per la qual cosa Indústria hauria de declarar el procediment desert i tornar a posar-lo en marxa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró