Societat

Una tempesta tropical deixa 130 morts a les Filipines

La tempesta s’ha anomenat ‘Tembin’

Va fer estralls sobretot a l’illa de Mindanao

Les zones més afectades es concentren en onze municipis de la província de Lanao del Nord

Més de 130 persones han mort i desenes estan desaparegudes al sud de les Filipines després del pas de la tempesta tropical Tembin, que ha causat riuades, corriments de terra i inundacions a l’illa de Mindanao. El temporal va afectar, sobretot divendres a la nit, la zona nord-occidental d’aquesta illa, la segona més gran de l’arxipèlag, mentre s’adreçava cap a l’illa de Palawan, a l’oest del país.

La província de Lanao del Nord és la més afectada per la tempesta, amb almenys 62 morts i nombrosos danys materials que van portar el govern provincial a declarar l’estat de calamitat en tota la jurisdicció. Les zones més afectades es concentren en onze municipis d’aquesta província, on la pujada de les aigües ha obligat a evacuar més de 19.000 persones, que han estat reallotjades en 30 centres d’acollida.

Una altra província afectada és la de Zamboanga del Nord, a l’oest de Lanao del Nord, on es van registrar almenys 47 morts i 15 persones més desaparegudes. La portaveu de l’Agència Nacional per a la Prevenció de Desastres, Romina Marasigan, va indicar que 18 de les víctimes van morir ofegades a la localitat de Sibuco, mentre que 17 més van morir a Guatalac a causa d’un corriment de terres. A la mateixa província, 8 persones més van morir a Salug en ser engolides per una riuada quan ja havien estat evacuades i intentaven tornar a casa per recuperar objectes personals, segons l’esmentada agència. Les autoritats locals també van informar de 5 morts a la província de Bukidnon, a la zona central de Mindanao.

En altres zones de Mindanao, el pas de la tempesta va causar abundants danys materials i va deixar sota l’aigua nombroses zones urbanes de Cagayan de Oro i Davao, ciutat de procedència del president filipí, Rodrigo Duterte. En ambdues localitats, la policia i els serveis d’emergència van haver de fer servir llanxes per rescatar els veïns que s’havien refugiat de la crescuda de les aigües a la teulada de casa seva, segons la cadena ABS-CBN.

El servei meteorològic va indicar en el seu últim butlletí que la tempesta, anomenada Vinta per aquest organisme, es dirigeix reforçada cap a Palawan, on provocarà pluges entre moderades i fortes.

LA XIFRA

19.000
persones
han estat desallotjades a la província de Lanao del Nord.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona