Societat

Cultura

Premis colomencs La Falç a la defensa de les llibertats

La desena edició dels guardons de la revista ‘Ressò’ distingeixen mossèn Ramon Alventosa i tres entitats sobiranistes (Òmnium, l’ANC i el CDR)

El rector de Santa Coloma, Ramon Alventosa, i tres entitats sobiranistes, Òmnium Cultural La Selva, Farners per la Independència-ANC, han estat els distingits amb els premis La Falç, que concedeix des de fa una dècada la revista colomenca Ressò. Alventosa va rebre La Falç a la projecció exterior per haver permès que es pengessin domassos a favor del sí al campanar de l’església de Santa Coloma, mentre que les tres entitats van ser distingides per l’esforç perquè l’1 d’octubre es pogués votar.

El jurat dels premis està format pels actuals membres del consell de redacció de la revista i per antics redactors que hi han col·laborat durant els seus 49 anys de vida. Ànnia Dilmé, del Comitè de Defensa del Referèndum (CDR), i Alventosa van rebre el guardó. Ressò va voler destacar la constància de tots aquells que van fer possible “la defensa” del col·legi públic Sant Salvador d’Horta l’1 d’octubre. A banda de les entitats, centenars de veïns van voler donar suport a l’acció.

Dante Fachin i Anglada

A banda dels premis, el periodista i delegat destituït de la Generalitat a França i Suïssa Martí Anglada i l’exdiputat al Parlament Albano Dante Fachin van fer tertúlia a Santa Coloma i van conversar amb el periodista Francesc Solà, coordinador de Ressò. “La situació propícia ja arribarà”, va dir Anglada sobre la independència.

“Un representant del poble”

Més de 200 persones van seguir el lliurament dels premis La Falç a l’Auditori. Alventosa, un dels premiats, va autoritzar a finals de juliol que l’Ajuntament pengés els domassos a favor del sí al campanar. Dijous va explicar que el Bisbat li va demanar explicacions, però que no l’havien instat a enretirar-los. Alventosa va assenyalar que hi havia accedit perquè “és un representant del poble” i té clar que la majoria de la ciutadania està a favor de decidir el seu futur. A l’estiu, Alventosa havia manifestat que l’Església “ha d’estar al costat de la majoria”. L’acció del capellà va provocar una onada d’informacions contràries al gest en mitjans espanyols, que van desplaçar els seus equips a Santa Coloma. En canvi, nombroses entitats i veïns colomencs van donar suport a Alventosa. Dijous va recordar: “Va haver-hi moments no agradables.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona