Societat

Societat

Els Jordis són a Banyoles

Un grup de persones es concentren els dimecres al vespre a Banyoles, emmanillades i amb caretes dels presos polítics, per reclamar-ne la llibertat

Els dimecres al vespre, en mig de la penombra del passeig de la Indústria de Banyoles, els vianants i els conductors es troben amb un grup de gent emmanillada. És difícil identificar-los a primer cop d’ull. Si t’hi acostes, en lloc dels seus rostres vertaders hi veus els de Cuixart, Sànchez, Junqueras i Forn, reproduïts en unes caretes, en blanc i negre o en color. La imatge que ofereixen és impactant i no gaire agradable, la veritat sigui dita. “És que precisament el que volem és cridar l’atenció”, m’explica un Cuixart, o si ho preferiu, la Yolanda.

Ella, en Goyo, en Gera i la Mel són els promotors d’aquesta concentració setmanal, els dimecres a les set de la tarda, davant de l’ajuntament banyolí per reclamar la llibertat dels presos polítics. Aquest dimecres va coincidir amb els 100 dies que fa que aquella gent està tancada, i per això en l’acció hi havia una pancarta al·lusiva a la xifra, a més d’una estelada penjada a la font. La pancarta reclamant la llibertat dels presos polítics que hi ha al balcó de l’ajuntament servia de fons a l’escena. A més dels quatre activistes esmentats, en aquesta ocasió hi havia Josep Garcia (un altre Cuixart), l’home que protagonitza la concentració que té lloc aquí mateix, però al migdia, i cada dia. Hi ha vianants que fan fotos; alguns pregunten què passa. Força cotxes redueixen la velocitat per observar aquest grup tan singular i n’hi ha que paren i tot. La majoria de conductors somriuen, d’altres fan un gest de desaprovació. El nombre de participants ha variat, en les dues jornades que ja han completat. La seva intenció és continuar fent-ho cada dimecres, i conviden la gent a afegir-s’hi. La cita és sempre a les set. Qui s’hi apunti ha d’estar disposat a estar-se uns 40 minuts quiet. Les caretes i les manilles (“de joguina, eh?”), se les ha de dur cadascú, remarquen.

De la seva banda, la concentració diària promoguda per l’esmentat Josep Garcia continua i cada cop dura un minut més, com les jornades que els detinguts romanen a la presó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona