Col·lectius de musulmans plantegen concentrar-se perquè s'aclareixi el conflicte amb la mediadora de Cunit

L'Associació d'Amics del Poble Marroquí no és partidària d'aquesta iniciativa

Des de l'Associació d'Amics del Poble Marroquí, la qual té la seu a Barcelona, es va explicar ahir que diversos col·lectius de musulmans d'arreu de l'estat s'estan posant en contacte amb l'entitat per expressar-los la seva voluntat de concentrar-se a Cunit arran de l'evolució pública que ha tingut el conflicte que des del 2008 manté la mediadora cultural del consistori amb l'imam del municipi, la seva filla, la seva esposa i el president de l'associació islàmica. Si finalment es tira endavant aquesta iniciativa, els impulsors reclamaran en la manifestació que «es deixi d'utilitzar aquest cas per manipular la imatge de la comunitat islàmica, que surti a la llum la veritat, i que, sobretot, es doni veu a les dues parts». Cal recordar, que tot plegat va començar el 2008 quan, segons assegura l'imam en una conversa amb l'Associació d'Amics del Poble Marroquí que està reproduïda en la seva pàgina web, unes dones van demanar a la seva filla que els redactés una queixa que volien enviar a l'Ajuntament en haver-se sentit «maltractades» per la mediadora cultural en l'exercici de les seves funcions: «Va venir a casa meva recriminant-nos la queixa, en pensar-se que era una iniciativa meva i de la meva família», afegeix l'home en la mateixa entrevista. La versió de la suposada víctima, en canvi, difereix bastant de la de l'imam, ja que el mateix any va presentar una denúncia als jutjats contra els altres quatre implicats en afirmar que l'estaven pressionant perquè deixés la feina, perquè es posés el vel, perquè no es relacionés amb persones que no són de la comunitat islàmica i perquè, en definitiva, estaven en contra del seu estil de vida occidental. Per aquests fets, l'imam, la seva esposa, la seva filla i el president de l'associació islàmica s'enfronten a penes d'entre 2 i 5 anys de presó per presumptes delictes de coaccions, amenaces i calúmnies.

«No en som partidaris»

Membres de l'Associació d'Amics del Poble Marroquí van subratllar que l'entitat no es decanta per cap part i que no és partidària de celebrar una concentració, sinó d'intentar «solucionar el problema sense fer soroll»; i van recalcar que el que estan aconsellant a aquelles persones que defensen la primera opció és que la desestimin. Això no significa que no es vulguin pronunciar en l'assumpte perquè estudien enviar un comunicat a les forces polítiques i als mitjans de comunicació per demanar que «no es dugui a terme un judici paral·lel sense escoltar la versió dels quatre membres de la comunitat que han estat denunciats; que se'ls deixi de fer un linxament i que el tema es tracti amb responsabilitat».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
crònica

Els primers batecs de Temps de Flors

Girona
PLATJA D’ARO

Retiren una terrassa del passeig marítim per impagaments

PLATJA D’ARO

Malvivint de nou al ras

Badalona

Una comunitat universitària a Girona

gastronomia

Setze dies per assaborir l’arròs mariner de Tarragona

Tarragona
SALUT

Alerten de llaminadures amb un component del cànnabis

BARCELONA

L’Ajuntament de Mataró ha d’indemnitzar amb 49.000 euros una extreballadora

mataró
URBANISME

Roquetes vol quedar exclosa de la zona inundable per poder construir

ROQUETES

Denuncien una “sobreocupació crònica” del centre d’acollida de la Misericòrdia

girona